Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У школах можуть заборонити смартфони та планшети: на сайті ВР з’явився законопроєкт

У школах можуть заборонити смартфони та планшети: на сайті ВР з’явився законопроєкт

У школах можуть заборонити смартфони та планшети: на сайті ВР з’явився законопроєкт

Мета законопроєкту – допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж, переконаний автор законодавчої ініціативи.

ВІДЕО ДНЯ

У Раді хочуть заборонити використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, під час навчання в школі. Текст відповідного законопроєкту від 16.10.2020 №4226 з’явився на сайті ВР.

У пояснювальній записці документу йдеться, що діти не повинні витрачати час на свої смартфони або планшети.

Реклама
Читайте також:
Після канікул 1-4 класи навчатимуться в очному форматі, а 5-11 класи – в змішаному або дистанційному

"Очевидно, що інтернет дає величезні переваги. А коли діти замість того, щоб відпочивати на перервах зависають у телефонах – це ще й брак спілкування з однолітками. Бо з ґаджетами, як загалом у житті, спрацьовує правило: усе добре, але в міру", – йдеться в пояснювальній записці.

Реклама

Народні обранці планують заборонити користуватися інтернетом з мобільних пристроїв всім учасникам освітнього процесу. Винятком є лише учасники, які використовуватимуть пристрої в освітніх цілях, а також особи з особливими освітніми потребами.

"Все це робиться для того, щоб навчити дітей самостійно обмежувати час, який вони витрачають на соціальні мережі і онлайн-ігри. І все ж остаточне рішення ухвалюватимуть директори шкіл", – пояснює автор.

Автор законодавчої ініціативи переконаний, що прийняття законопроекту надасть можливість не створювати перешкоди для отримання освіти іншими здобувачами повної загальної середньої освіти, зокрема, зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж. Також, на його думку, заборона на використання гаджетів з доступом до мережі інтернет дозволить скоротити випадки інтернет-булінгу, а також остаточно вирішить питання з крадіжками дорогих апаратів.

Реклама

Також заборона на використання мобільних телефонів дозволить боротися зі значною частиною недоброзичливості, що спостерігається в закладах (рекет, злодійство, домагання), та обмежити наражання на найменші шокуючі, жорстокі чи характерні зображення.

В Україні вже намагалися заборонити користуватися смартфонами у школах. У 2007 році навіть було ухвалено заборону на користування мобільними телефонами у навчальних закладах, але 2014 року Міносвіти скасувало цю заборону і залишило це рішення за школами та вчителями.

Наразі законопроєкт надано для ознайомлення та опрацьовується в профільному комітеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно