Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через фальшиві документи перевізник втратив вантажівку

Через фальшиві документи перевізник втратив вантажівку

На митному посту «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні, закарпатські митники задокументували порушеннямитного законодавства через надання неправдивих відомостей. Так, 40-річний львів’янин, який працюєводієм в одній з литовських фірм, в’їжджаючи в Україну на вантажівці марки «RENAULT» з напівпричепом марки «SCHMITZ» на німецьких номерних знаках, подав д омитного оформлення інвойс.

ВІДЕО ДНЯ

У документі зазначалося, що продавцем транспортного засобу є лондонська фірма (Великобританія), апокупцем – луцька (Волинська обл.), вартість – 5200 євро (тягач) і  2270 євро(напівпричіп).

Втім, під час проведення перевірки законностіпереміщення через митний кордон України зазначеної вантажівки в інспекторів виникли сумніви щодо автентичності документів, які подавались до митного контролю та оформлення. Тож, на підставі діючої угоди між Україною та Євросоюзом посадові особи Закарпатської митниці Держмитслужби зініціювали зустріч зі словацькими митниками. Останні повідомили, що за наданими водієм документами на словацькому боці, продавцем зазначено іншу фірму, покупцем – громадянина України зі Львова, та й вартість напівпричепу значно більша – 3900,00 євро.

Реклама
Читайте також:
Закарпатські митники розповіли про двохмільйонну аферу

Таким чином, водій вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товару – напівпричепу марки «SCHMITZ» моделі «S01», з приховуванням від митного контролю шляхом поданням митному органу як підстави для переміщення товарів підроблених документів та документів, що містять неправдиві відомості щодо вартості товару та його покупця, отримувача та продавця. 

Реклама

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статтею 483 Митного кодексу України. Тому вантажівку разом з напівпричепом, загальною вартістю понад 300 тис грн. вилучено до рішення суду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно