Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У ВООЗ розповіли про проблеми зі здоров’ям, які можуть залишитися після COVID-19

У ВООЗ розповіли про проблеми зі здоров’ям, які можуть залишитися після COVID-19

У ВООЗ розповіли про проблеми зі здоров’ям, які можуть залишитися після COVID-19

У пацієнтів, які одужали після коронавірусу, наслідки можуть зберігатися тривалий час. У людей після коронавірусу тривалий час зберігаються наслідки перенесеного захворювання, які впливають на важливі системи організму. Йдеться про стомлюваність, кашель, утруднене дихання, ураження легень та серця. Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус під час брифінгу 30 жовтня. Він розповів, що відновлення після коронавірусу може тривати тижнями і навіть місяцями. Наслідки проявляються незалежно від статі, віку і того, де лікувався хворий (вдома чи в медзакладі).

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Коли зникне коронавірус: лікар озвучив оптимістичний прогноз

"Протягом останніх кількох місяців я спілкувався з людьми, які мають середньо- і довгострокові наслідки COVID-19. Що дійсно турбує, так це широкий спектр симптомів, які з часом змінюються, часто накладаються одне на одного і можуть торкнутися будь-якої системи в організмі", - сказав він. Він уточнив, що наслідки захворювання проявляються у різних формах: від стомлюваності, кашлю і задишки до запалення і ураження основних органів, зокрема легень та серця. Крім того, хвороба може позначитися на нервовій системі. Водночас, він запевнив, що ВООЗ планує провести додаткові дослідження, щоб розробити "найкращі стандарти лікування, націлені на прискорення одужання пацієнтів і запобігання ускладнень".

Реклама

"Хоча ми ще вивчаємо вірус, зрозуміло одне: це не просто вірус, який вбиває людей. У значної кількості людей цей вірус викликає низку серйозних довгострокових наслідків", - наголосив гендиректор ВООЗ. Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що через прискорення пандемії COVID-19 деяким країнам, можливо, знову доведеться запроваджувати загальнонаціональний локдаун. Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус наголосив на тому, що світові лідери не зможуть більше "досягнути економічного відновлення" та "жити так, як ми жили раніше".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно