Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Свята у листопаді та коли розпочинається Різдвяний піст

Свята у листопаді та коли розпочинається Різдвяний піст

У листопаді прохолодними днями хочеться грітися в турботі та підтримці рідних, яка наповнює наші серця любов’ю. Також матимемо можливість провести більше часу в молитві, готуючись до важливого періоду в житті православних християн – Різдвяного посту, який розпочнеться вже в кінці цього місяця.

ВІДЕО ДНЯ

На початку листопада, у Димитрівську поминальну суботу, ми вшановуватимемо пам’ять усіх спочилих рідних, близьких, знайомих, всіх, в Україні голодом заморених, вбитих під час Революції гідності та загиблих внаслідок агресії Російської Федерації на Сході України й проситимемо у Господа упокоїти їхні душі там, де немає ні недуги, ні скорботи, ні зітхання, але є життя вічне.

Читайте також:
Вихідні у листопаді: скільки відпочиватимуть українці
Реклама

9 листопада, згадуючи пам’ять преподобного Нестора Літописця, відзначатимемо й День української писемності та мови, адже видатний чернець був основоположником вітчизняної історії й літописання.

21 листопада Православна Церква відзначає Собор архістратига Божого Михаїла та інших небесних сил безплотних як символ перемоги добра над злом. В цей день український народ також відзначає День Гідності та Свободи як нагадування про важливість відстоювання громадян своєї позиції, волі та честі.

Реклама

28 листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів. Кожен з нас може помолитися за тих, хто невинно загинули під час Голодомору – геноциду українського народу 1932-33 років, організованого сталінським режимом. Цього ж дня розпочинається і Різдвяний піст – період духовного очищення й покаяння для православних християн, коли ми готуємось до зустрічі Різдва Господа нашого Ісуса Христа.

Свята у листопаді та коли розпочинається Різдвяний піст – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно