Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У двох містах та двох селах: які місця розглядає влада для будівництва аеропорту на Закарпатті

У двох містах та двох селах: які місця розглядає влада для будівництва аеропорту на Закарпатті

У двох містах та двох селах: які місця розглядає влада для будівництва аеропорту на Закарпатті
Фото: Павло Авдокушин

Для будівництва нового аеропорту в Закарпатській області розглядаються чотири потенційних локації – Мукачево, Хуст, села Середнє і Ратівці.

ВІДЕО ДНЯ

Таку інформацію надали в Державному агентстві інфраструктурних проектів ("Укрінфрапроект").

"Аеродром нового аеропорту на Закарпатті – робоча група розглянула 4 потенційні локації для будівництва аеродрому. Зараз розглядаються плюси і мінуси локацій для визначення оптимального місця будівництва. Вже в цьому місяці почнуться вишукувальні роботи", – написав у Facebook глава "Укрінфрапроекта" Кирило Хомяков.

Реклама
Читайте також:
"Навряд чи він буде у Мукачеві або Ужгороді", – Зеленський про новий аеропорт у Закарпатті

На запит журналістів у відомстві надали згаданий перелік потенційних локацій і відзначили, що цей список є остаточним – інші місця для будівництва аеропорту розглядатися не будуть.

Реклама

Також в Держагентстві інфраструктурних проектів розповіли, що Закарпатську область відвідала робоча група у складі фахівців МІУ, Державіаслужби і ДП "Фінінпро".

Далі почнуться передпроектні роботи, куди входить зйомка висотних перешкод, яка допоможе вирішити, як можна розмістити смугу в тому чи іншому місці. На проектні роботи уряд затвердив 30 млн грн.

Нагадаємо, що ідея будівництва аеропорту в Мукачеві звучала раніше найчастіше. При цьому в інтерв’ю Кирило Хомяков відзначав, що в Мукачеві є свої недоліки: "У Мукачеві є свої плюси і мінуси. Там, якщо смуга буде розташовуватися так, як вона розташовувалася на діючому військовому аеродромі, то зліт/посадка може бути тільки з одного боку. Тому аналізується можливість розміщення смуги під певним кутом, щоб не мати цих обмежень. Якщо така можливість підтвердиться, то, що для цього буде потрібно – додаткова земля і т.д. ".

Реклама

Хуст в якості потенційного місця будівництва нового аеропорту в 2018 році називав тодішній міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Село Середнє знаходиться на половині шляху між Ужгородом та Мукачевом. З ідеєю будівництва аеропорту тут виступала одна з місцевих державних агрокомпаній, яка має в своєму розпорядженні відповідні земельні ділянки.

Село Ратівці розташоване на південь від Ужгорода, в 11 км від нинішнього аеропорту.

Новий аеропорт мають намір побудувати до 2023 року. На будівництво аеропорту буде потрібно орієнтовно 3 млрд грн – на аеродром і 1 млрд грн – на термінал і об’єкти, які буде будувати приватний інвестор.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно