Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Строковики-кінологи прибули на службу в Чопський прикордонний загін

Строковики-кінологи прибули на службу в Чопський прикордонний загін

Строковики-кінологи прибули на службу в Чопський прикордонний загін

Минулого тижня у Чопський прикордонний загін прибула чергова команда військовослужбовців-кінологів. Протягом наступних півтора роки вони проходитимуть строкову службу у підрозділах охорони кордону на посадах інструкторів службових собак.

ВІДЕО ДНЯ

Попередньо хлопці пройшли базовий курс у Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби. З метою вивчення рівня їх підготовки, а також робочих якостей службових собак, для новоприбулих прикордонників організували карантинно-настановчі збори на базі відділу «Великий Березний» Чопського загону.

Читайте також:
Контрабандисти покинули біля кордону шість ящиків сигарет
Реклама

Впродовж п’яти днів офіцери управління провели курс теоретичних та практичних занять. Молодим кінологам роз’яснили порядок проходження служби та використання службових тварин, ознайомили з ділянкою відповідальності відділу. Також під час зборів перевірили фізичний стан чотирилапих помічників, їх натренованість, навички слухняності, забезпеченість спеціальним спорядженням. Окремо було проведено додатковий курс спецпідготовки для кінологів та заняття з ветеринарії.

«Для відпрацювання високого рівня підготовки та ефективного застосування службових тварин найважливіше – це системна та наполеглива робота кожного військовослужбовця з закріпленим за ним собакою, – зазначив начальник служби кінологічного забезпечення штабу загону майор Василь Гвоздецький. Він наголосив на необхідності правильно організованої адаптації тварин безпосередньо на місцях проходження служби та проведення регулярних занять і попутних тренувань задля досягнення максимального результату.

Реклама

У ході зборів кінологи під наглядом керівників занять залучалися до несення служби у складі прикордонних нарядів. Примітно, що під час одного з виходів на кордон хлопцям вдалося затримати правопорушника, який незаконно потрапив на територію України зі Словаччини. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно