Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українців переконують, що загрози безвізу немає

Українців переконують, що загрози безвізу немає

Україні вдалося відвернути загрозу втрати безвізового режиму із Єврозоюзом після скандалу із Конституційним судом. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За його словами, після рішення КСУ про скасування кримінальної відповідальності за неправдиву інформацію у деклараціях держчиновників ЄС був готовий розпочати процес призупинки безвізу.

ВІДЕО ДНЯ

"Минулого тижня Конституційний суд поставив нас на край прірви... КСУ зруйнував конституційну інфраструктуру, яка є однією з умов безвізу. Безвіз зараз не хитається, завдяки тому, що були ухвалені рішення, які зупинили руйнацію системи декларування", – заявив міністр.

Читайте також:
В Євросоюзі заговорили про призупинення безвізу
Реклама

Кулеба наголосив, що ключовим фактором для збереження безвізу стало рішення уряду хоча б відновити доступ до електронних декларацій, запровадження яких в Україні також було однією з умов надання безвізу.

За словами міністра, українські міжнародні партнери були шоковані рішеням КСУ. "Вони не очікували, що впринципі таке можливо. У них був шок. Коли... систему відновили, то вони видихнули з полегшенням", – розповів Кулеба. Він також наголосив, що системні рішення потрібно ухвалити в парламенті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно