Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатська медсестра зробила гучне звернення до Зеленського

Закарпатська медсестра зробила гучне звернення до Зеленського

Закарпатська медсестра зробила гучне звернення до Зеленського

У соцмережі Facebook Мар‘яна Шелевер, медсестра з Тячівської районної лікарні, звернулася до Президента України Володимира Зеленського. "Шановний Володимире Олександровичу! Україна виявилася заручницею пандемії коронавірусу. Закарпаття не стало винятком. День у день протягом декількох місяців ми фіксуємо рекордні цифри щодо кількості хворих, з якими наодинці боротися безсилі, система охорони здоров’я не готова до такого удару. У нас не вистачає лікарів, у медзакладах закінчується кисень, бракує ліжко-місць і апаратів ШВЛ. Такі виклики обмежувальними заходами у вигляді карантину вихідного дня точно не вирішити. Ситуацію може виправити лише вакцинація населення", — йдеться у повідомленні. 

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Степанов повідомив, коли вакцина від коронавірусу може з’явитися в Україні

Далі Мар‘яна Шелевер зазначає, що вже сьогодні світові лідери тиснуть руки, домовляючись про постачання і спільне виробництво майбутніх вакцин. А багато хто з них уклав контракти із Російською Федерацією, яка вже має розроблену і ліцензовану вакцину "Супутник V". Однак Президент Росії Володимир Путін оголосив про готовність постачати вакцину до України в обхід черги, про що в Москві домовився голова політради «ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» Віктор Медведчук. Ця російська вакцина створена на базі аденовірусів, на сьогодні вона пройшла прискорену реєстрацію в РФ і введена десяткам тисяч людей. У Науково-дослідному центрі епідеміології та мікробіології імені Гамалії стверджують, що клітинний імунітет до коронавірусу після застосування препарату "Супутник V" може зберігатися до двох років - цього достатньо, щоб припинити ланцюг поширення вірусу, —  продовжує закарпатк.

Реклама

"Що стосується гучної вакцини від коронавірусу, розробленої американською компанією Pfizer і німецькою BioNTech, то поки не зрозуміло, коли вона потрапить до України і чи потрапить взагалі. Адже окрім того, що виникли певні труднощі з логістикою і способами зберігання, контракти на її отримання у великому обсязі вже підписали США і Європейський Союз. Ми закликаємо Вас, Володимире Олександровичу, подумати насамперед про своїх громадян - про їхнє здоров’я та життя. Хай там як, але пандемія лише набирає обертів, і поки не зрозуміло, скільки нам вдасться протриматися із таким навантаженням на медичну систему. Тим паче, поки Україна перебуває в роздумах, цю вакцину вже закуповують Ізраїль, ОАЕ, Саудівська Аравія, Угорщина, Бразилія, Китай, Південна Корея, Туреччина, Індія та навіть Європейський Союз, попри режим санкцій проти РФ, може дозволити собі використання препарату на своїй території. Українська влада зобов’язана серед своїх пріоритетів поставити на перше місце людське життя, але ніяк не політику, —  продовжуєм пані Мар‘яна.

"Пане Президенте, просимо подумати про тих, кому служить влада, і домовитися з керівництвом Російської Федерації про закупівлю вакцини "Супутник V" або ж про її виробництво на території України. Просимо Вас, Володимире Олександровичу, відкинувши політичні розбіжності, знайти можливість або безпосередньо домовитися з Володимиром Путіним, або звернутися з цим життєво важливим для українців питанням до Віктора Медведчука, який раніше уже забезпечив згоду РФ на постачання вакцини в Україну. Сьогодні не можна зволікати, адже кожна секунда дійсно важлива. Політика почекає. А ось українці, які вмирають у переповнених палатах лікарень,— ні. Щоб не стати наступною жертвою вірусу, кожному із нас потрібна вакцина. Володимире Олександровичу, дійте!, — підсумувала закарпатка.

Реклама

Нагадаємо, що частина українців отримає вакцину від COVID-19 безкоштовно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно