Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Українців почнуть штрафувати за відсутність маски з 21 листопада

Українців почнуть штрафувати за відсутність маски з 21 листопада

Українців почнуть штрафувати за відсутність маски з 21 листопада

В Україні у суботу, 21 листопада, набуде чинності закон про штрафи за перебування у громадських закладах і транспорті без масок. Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 1000-IX опубліковано в газеті Верховної Ради "Голос України" від 20 листопада. Він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

ВІДЕО ДНЯ

Документ передбачає штрафи від 170 до 255 грн за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту, зокрема, масок чи респіраторів, що закривають ніс та рот.

Що передбачає новий закон

Реклама

Маска, яка одягнута неправильно, буде вважатись адміністративним порушенням. Виписати протокол і накласти штраф може співробітник поліції або санітарно-епідеміологічної служби. Згідно з дослідженням групи "Рейтинг", кожен четвертий українець носить маску нерегулярно. Левова частка надіває респіратори й маски на підборіддя, не прикриваючи ніс і рот. Ефекту від такого захисту немає, проте формально вимога "маскового режиму" виконується.

Читайте також:
Володимир Зеленський підписав закон про штрафи за неносіння масок
Реклама

Якщо раніше за відсутність масок могли оштрафувати на 17 тис. грн, то зараз штраф буде неприємним, але посильним для будь-якого українця, що працює. Так, якщо, наприклад, прийти в торговий цент і надіти маску на підборіддя, оштрафувати можуть на 170 грн. А якщо порушити правила повторно, штраф становитиме вже 255 грн.

"Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, зокрема й респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, а також і виготовлених самостійно – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться в законопроєкті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно