Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вівчарка завадила молодому румуну перевезти контрабанду через кордон

Вівчарка завадила молодому румуну перевезти контрабанду через кордон

Вівчарка завадила молодому румуну перевезти контрабанду через кордон

25-річний громадянин Румунії, виїжджаючи з України через митний пост "Дякове" Закарпатської митниці Держмитслужби на мікроавтобусі "Мерседес-Спрінтер", намагався тишком-нишком перевезти тютюнові вироби в Іспанію для перепродажу. Та на заваді стали закарпатські митники-кінологи з чотирилапим помічником Марком.

ВІДЕО ДНЯ

І хоча молодий водій для проходження митно-прикордонного контролю свідомо обрав "зелений коридор", тим самим демонструючи правомірний перетин кордону, інспектори запідозрили дещо знервоваву поведінку іноземця. На уточнююче питання митників, чи переміщує він приховані товари, той невпевнено відповів "ні".

Читайте також:
У рейсовому автобусі знайшли контрабандні сигарети
Реклама

Відтак, до ретельної перевірки транспортного засобу задіяли кінологічну команду. Досвідчена німецька вівчарка на ім’я Марк блискавично винюхав запах тютюну. "Виявлені понад 200 пачок сигарет знаходилися за заводською обшивкою лівої боковини салону мікроавтобуса, між пасажирським та водійським сидінням, – розповідає кінолог. – Доступ до виявлених сигарет став можливим після демонтажу декоративної обшивки та відкручування саморізів".

Зазначені дії іноземця мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статтею 483 Митного кодексуУкраїни. Приховані від митного контролю 210 пачок сигарет торгової марки "Parliament Aqua Blue", вартістю понад 12тис грн, та мікроавтобус (2011 р.в.), що використовувався для переміщення товару в незаконний спосіб, оцінений у 266 тис грн, вилучено до рішення суду.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно