Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні в Чехії посилюють карантин

Сьогодні в Чехії посилюють карантин

Уряд Чехії 18 грудня посилює обмеження щодо підприємств і громадських зібрань у відповідь на зростання числа випадків зараження COVID-19. Про це заявив прем’єр-міністр Андрій Бабіш.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Бабіша, Чехія з 18 грудня переходить на четвертий рівень протиепідемічної системи. Ресторани знову закривають, проте магазини і послуги залишаються відкритими. У неділю магазини також не закриватимуть.

"Уряд схвалив перехід Чеської Республіки на четвертий рівень ризику з 0:00 в п’ятницю, 18 грудня. Ми розуміємо настрій тих, хто з нетерпінням чекав можливості реалізувати свій бізнес на Різдво", – сказав прем’єр-міністр і попросив вибачення.

Реклама

"Нам дуже шкода, що довелося піти на цей крок, але ситуація, що складається, змушує нас зробити це", – додав міністр охорони здоров’я Ян Блатни. Ресторани зможуть працювати тільки на винос.

Читайте також:
Що вигадали в Чехії, аби люди не ходили по різдвяних ярмарках: подробиці
Реклама

Запроваджують нічну комендантську годину з 23:00 до 05:00. Дозволяють зустрічі максимум 6 осіб. Також скорочують кількість людей на релігійних службах із 30 до 20 відсотків від місткості церкви.

Але на четвертому рівні також будуть нові винятки. Крім магазинів, які не повинні закриватися по неділях, тести на антигени будуть як і раніше дозволяти відвідувати соціальні установи. Послуги також залишаються відкритими. "За винятком басейнів, оздоровчих центрів і послуг з розміщення", – сказав заступник прем’єр-міністра Карел Гавлічек.

Уряд також остаточно визначив дату відкриття гірськолижних курортів. "З 18 грудня можна поїхати в гори і покататися на лижах. Однак діють обмеження, що застосовуються до ресторанів і готелів", – сказав Блатни.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно