Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чехії вводять тотальний карантин

У Чехії вводять тотальний карантин

Уряд Чехії готується схвалити рішення про повернення всієї країни до п’ятого, найжорсткішого рівня коронавірусних обмежень через тривожне зростання кількості заражень. За останню добу в країні зареєстрували 10 821 нових заражень – майже на 3 тисячі більше, ніж тиждень тому, та найбільше з 6 листопада.

ВІДЕО ДНЯ

У зв’язку з такою тенденцією уряд готується ухвалити рішення про повернення до найжорсткіших обмежень. До попереднього, четвертого рівня Чехія перейшла з 18 грудня – тоді закрилися ресторани.

Нові правила почнуть діяти з 27 грудня і передбачають закриття всіх магазинів, окрім продуктових супермаркетів та аптек. Також буде діяти комендантська година з 9 вечора до 5 ранку. Спершу планувалося, що обмеження наберуть чинності вже 25 грудня.

Реклама
Читайте також:
Заборона на вихід з дому і закриття низки закладів: сусідня Словаччина посилює карантин

На додачу в уряді думають над тим, щоб заборонити і великим продуктовим супермаркетам торгувати "другорядними товарами" - щоб вони не отримали переваги порівняно з дрібними торговцями, у яких в асортименті немає продуктів і які змушені закритися.  

Реклама

На додачу до вже закритих ресторанів, готелів, басейнів та спортзалів, закриють також сферу послуг та школи. Дитсадки продовжать працювати, планують виняток і для 1-2 класів шкіл.

Чехія, як і всі країни ЄС, днями очікує на перші дози вакцини від коронавірусу. До кінця року країна має отримати 10 тисяч доз, до кінця січня - ще 50 тисяч. Загалом Чехія замовила близько 11,9 млн доз, яких вистачить для вакцинації близько 7 млн осіб. Напередодні парламент схвалив продовження надзвичайної ситуації до 22 січня.

Нагадаємо, в Україні набули чинності нові карантинні обмеження.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно