Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Деякі українці повинні заплатити податки за свої машини

Деякі українці повинні заплатити податки за свої машини

Українці у 2021-му повинні заплатити податки за свої машини в тому разі, якщо їх вартість становить не менш ніж 375 мінімалок (2,2 млн грн) і які не перевищують віку 5 років.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться в 267-й статті Податкового кодексу України. Вартість машин оцінює Міністерство розвиток економіки. На сайті відомства публікують повний список автомобілів, за які потрібно заплатити податок. Зараз таких близько 213 моделей.

Читайте також:
Що зміниться у січні: подорожчання комуналки, нові податки та мінімалка
Реклама

"Податкові повідомлення-рішення про сплату суми/суми податку і відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податків контролюючим органом у порядку, визначеному статтею 42 цього Кодексу, до 1 липня року базового податкового рік", – йдеться в Податковому кодексі.

Якщо ж не заплатити протягом 60 днів, сума податку буде рости. Якщо заплатити в перші 90 днів – плюс 10% до штрафу, після 90 днів – 20%. Крім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати (так звана податкова застава).

Реклама

Користуватися машиною можна і в заставі, але продати або подарувати її не вийде. Ба більше, податківці мають право стягнути автомобіль, продати його, з отриманої суми отримати платіж, а решту повернути вже колишньому власнику автомобіля. Правда, така ситуація – велика рідкість. Найчастіше боржники після податкової застави відразу ж платять за рахунками.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно