Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Уряд на час січневого карантину заборонив продавати в магазинах деякі товари

Уряд на час січневого карантину заборонив продавати в магазинах деякі товари

Уряд на час січневого карантину заборонив продавати в магазинах деякі товари

Американська торгова палата закликала Кабінет міністрів України переглянути умови карантину, який почне діяти з 8 січня, зокрема стосовно продажу деяких груп товарів.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє пресслужба палати.

На період з 8 до 24 січня уряд заборонив торгувати будь-якими товарами, окрім харчових продуктів, лікарських засобів і виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв’язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. Інші товари можна буде замовити лише з адресною доставкою.

Реклама
Читайте також:
Чи скасують введення жорсткого карантину в січні

У палаті заявили, що таким чином навіть у супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі та товари для навчання.

Реклама

Для виконання постанови Кабміну супермаркети будуть змушені або закривати відповідні відділи на своїй території, або забороняти продаж певних товарів під час розрахунку на касі.

У торговій палаті впевнені, що таке рішення не лише прямо обмежує право споживачів на придбання необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій в магазинах.

Палата підготувала свої пропозиції, згідно з якими уряду пропонується дозволити роботу магазинів, які продають товари на торгових площах, не менше ніж 60% яких призначено для торгівлі харчовими продуктами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутової хімії, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно