Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поліцейський розповів про вівчарку, яка допомогла йому затримати зловмисника

Поліцейський розповів про вівчарку, яка допомогла йому затримати зловмисника

Поліцейський розповів про вівчарку, яка допомогла йому затримати зловмисника
ВІДЕО ДНЯ

Працівник кінологічного центру поліції Закарпаття Андрій Федорка разом із чотирилапою вівчаркою-помічницею Багірою затримали розбійника, гуляючи містом у вихідний. Завдяки правильному і швидкому реагуванню поліцейського потерпілу оперативно госпіталізували, а розбійника затримали впродовж декількох хвилин

24-річний поліцейський уже два роки несе службу в кінологічному центрі. Андрій зізнається, що з фахом визначився одразу, а робота з чотирилапими вихованцями – швидше покликання, що приносить задоволення. 

Реклама

Зовсім нещодавно в Андрія з’явилася нова вихованка – вівчарка Багіра. Андрій лише готує її до подальшого «навчання» в кінологічному центрі. Проте днями, навіть без спеціальної підготовки, Багіра здійснила свій перший «подвиг» та допомогла поліцейським затримати розбійника. 

Читайте також:
Розбійний напад на гірськолижному курорті: перші подробиці
Реклама

Про цей випадок ми нещодавно повідомляли. А сьогодні поділимося з вами цікавими деталями цієї справи. "Я саме завершив добове чергування і повернувся додому. Вирішив вигуляти Багіру неподалік річки. Коли ми проходили площу Богдана Хмельницького, повз пробіг чоловік, якого наздоганяв інший. Кілька секунд – і мені вдалося з’ясувати, що наздоганяють зловмисника. Очевидці повідомили, що щойно він вдарив пенсіонерку каменем і вихопив у неї мобільний", – згадує Андрій.

А потім усе відбувалося "за планом": Андрій гукнув про допомогу перехожих, які на прохання поліцейського одразу ж викликали швидку і поліцейський патруль. Переконавшись, що потерпіла в безпеці і за кілька хвилин буде під наглядом медиків, Андрій з Багірою кинулися навздогін за зловмисником.

Поліцейський розповів про вівчарку, яка допомогла йому затримати зловмисника – 03
Реклама

"Багіра – дуже кмітлива собака, вона одразу ж  зрозуміла, що відбувається. Менш ніж за хвилину ми загнали розбійника до берега річки. Оскільки ми не залишили йому шляхів відступу, зловмисник вирішив спробувати втекти через річку. Проте вода виявилася занадто холодною. І поки він намагався дістатися протилежного берега, на нього вже чекав поліцейський патруль. Чоловіка з викраденим майном затримали", – розповідає кінолог.

"Андрій дуже пишається своєю вихованкою і впевнений, що вона ще не один раз допоможе поліцейським відновити справедливість", – зазначили у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно