Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Наче в 90-х: ЗМІ повідомляють про "віялові відключення" електроенергії. "Укренерго" заперечує

Наче в 90-х: ЗМІ повідомляють про "віялові відключення" електроенергії. "Укренерго" заперечує

Наче в 90-х: ЗМІ повідомляють про "віялові відключення" електроенергії. "Укренерго" заперечує

“Укренерго” готує план віялових відключень електроенергії.

ВІДЕО ДНЯ

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст, екснардеп Сергій Висоцький.

Читайте також:
Ціна на електроенергію для населення у січні: Кабмін встановив єдиний тариф
Реклама

"Ми всі спостерігаємо, як наростають кризові явища в енергетиці. І тарифи – це просто відлуння хаосу. До мене в руки потрапив один документ. Це лист від голови правління "Укренерго" до в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка. Цим листом "Укренерго" просить міністерство погодити план віялових відключень електроенергії. В цьому листі "Укренерго" в тому числі визнає, що на складах бракує вугілля для того, щоб підтримувати генерацію у період морозів", – написав журналіст.

"Останній раз віялові відключення електроенергії відбувалися в Україні в кінці 90-х. Гостру фазу війни, внаслідок якої в нас випарувалося 20% економіки ми пройшли без такого колапсу в енергетиці. Навіть встигли відмовитися від російського газу", – резюмував Висоцький.

Реклама
Наче в 90-х: ЗМІ повідомляють про "віялові відключення" електроенергії. "Укренерго" заперечує – 01

Водночас в "Укренерго" заявили, що попри прогнозоване різке похолодання до -17 градусів протягом 16-20 січня та брак вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ, запровадження так званих "віялових відключень" електроенергії наразі не планується.

"Протягом 16-20 січня 2021 року за прогнозом очікується значне зниження середньодобової температури повітря по всій території України в середньому до -17°С. Ця обставина спричинює сезонне збільшення обсягів споживання електричної енергії, яке в пікові години доби може зростати на величину до 3000 МВт і загалом сягати 25 000 тис. МВт", – йдеться у повідомленні.

Реклама

Для проходження цього складного періоду НЕК "Укренерго" визначило низку заходів для балансування енергосистеми та покриття додаткового навантаження в години ранкового та вечірнього максимумів споживання. Ключовими заходами є збільшення виробництва електроенергії на ГЕС та ГАЕС, а також підвищення рівня навантаження теплових електростанцій (ТЕС).

Читайте також:
Тарифи на газ знизять тільки з лютого і тимчасово, потім ціни будуть ринковими, – міністр

"При цьому, зважаючи на те, що сьогодні на складах ТЕС та ТЕЦ запаси вугілля станом на 14 січня дорівнюють 688 тис. т при мінімально необхідних 900 тис. т, включення в роботу додаткових енергоблоків теплових електростанцій може бути здійснено на резервному паливі (газ, мазут)", – додають у відомстві.

"Зважаючи на появу в пресі публікацій щодо нібито можливості введення графіку аварійних відключень, повідомляємо, що такі заходи наразі не плануються", – резюмували в "Укренерго".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно