Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи скоро закінчаться холоди та коли по-весняному потепліє

Чи скоро закінчаться холоди та коли по-весняному потепліє

Останній календарний місяць зими лише розпочався, але у мережі вже оприлюднили прогноз, коли ж прийде метеорологічна весна і відчутно потепліє.

ВІДЕО ДНЯ

У нашій статті ми зібрали кілька прогнозів: від народного синоптика Леоніда Горбаня, Українського гідрометеоцентру та прогнози погодніх сайтів.

Читайте також:
Синоптики розказали, де в Україні збережеться холодна погода
Реклама

Прогноз від Леоніда Горбаня

Перше значне потепління у лютому прийде після 18 числа. Відчутні морози, які повинні вдарити на початку другої декади місяця, різко зміняться відлигою.

Щоправда, кінець місяця виявиться мокрим, очікують температурні гойдалки. Вночі буде невеликий мінус, вдень – трохи вище нуля. Сніг і дощ чергуватимуться.

Реклама

Перший місяць весни розпочнеться дощами, подекуди сипатиме сніг та будуть морози. Далі, у 2-й декаді, прогнозує Леонід Горбань, на короткий період у наші вікна загляне весна, але потім знову температура повітря знизиться.

"Підуть дощі з мокрим снігом, і лише ближче до квітня "запахне весною" по-справжньому", – саме так охарактеризував початок календарної весни Леонід Горбань.

Що кажуть в Укргідрометцентрі?

Провідний синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня у коментарі виданню "Україна 24" заявила, що березень здивує українців холодною погодою.

Реклама

За її словами, зима у лютому не закінчиться. Навіть у березні можна очікувати такі періоди протягом 2-3, максимум 5-ти діб, коли температурний фон буде знижуватися до суворої зими.

Читайте також:
Коли Великдень у 2021 році: дата святкування

Погодні сайти

Тенденційний прогноз погоди вказує на те, що морози затримаються, фактично, до кінця лютого. А потепління, особливо вдень, варто очікувати з перших днів березня. Щоправда, воно буде нетривалим. У першій декаді варто ще очікувати заморозки.

Трохи тепліше буде після 20 березня. Денні максимуми будуть в межах +10… +13 градусів тепла.

Аналізуючи прогнози погоди, можна констатувати, що на справжню весну варто чекати наприкінці березня. Леонід Горбань в одному зі своїх інтерв’ю відзначав, що відчутно потепліє і справжня весна врешті-решт настане у квітні.

До речі, у народі побутує думка, що "весна йде за Великоднем". А у 2021 році Великдень вважається "пізнім", оскільки припадає аж на 2 травня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно