Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як шеф-кухар мукачівського ресторану потрапив на шоу "МастерШеф. Професіонали"

Як шеф-кухар мукачівського ресторану потрапив на шоу "МастерШеф. Професіонали"

Як шеф-кухар мукачівського ресторану потрапив на шоу "МастерШеф. Професіонали"

На телеканалі СТБ стартував показ кулінарного шоу "МастерШеф. Професіонали – 3". У першому випуску третього сезону показано кастинг проєкту. До слова, на відбірковий етап прийшли найкращі кулінарні майстри великих і маленьких ресторанів.

ВІДЕО ДНЯ

Одним із учасників кулінарної битви став шеф-кухар мукачівського ресторану "Бульвар" Ігор Міщенко. Його вже встигли назвати одним із найхаризматичніших учасників відбору.

Читайте також:
Шеф-кухар із Мукачева бере участь у шоу "Мастер Шеф. Професіонали"
Реклама

"Ігор Міщенко прийшов на шоу для того, щоб показати, що навіть шеф-кухарі з невеличких міст можуть готувати страви високої кухні. Він приготував сібас із пюре з цвітної капусти і за свої старання отримав білого фартуха", – йдеться на сайті СТБ.

Інтернет-видання "PMG.ua" поспілкувалось із шеф-кухарем. Під час спілкування Ігор Міщенко розповів про те, чому вирішив брати участь у кастингу, як проходив відбір та чи сильно хвилювався на зйомках.

Реклама

Як зізнається Ігор, взяти участь у кулінарному шоу він хотів ще тоді, коли проходив відбір кулінарів-аматорів. «Я подав був дві заявки, але мене не взяли у проєкт через те, що у них я вказував, що працюю кухарем», – розповідає він.

Але коли випала можливість податись на конкурс професіоналів, то відразу нею скористався. Заповнив анкету, відповів на кілька питань, відправив на проєкт і «забув за те», як зазначив сам шеф-кухар.

Через деякий час йому зателефонували з СТБ і, у зв’язку із карантином, спочатку запропонували пройти онлайн-співбесіду.

Реклама

«Я розповів про себе, про роботу, які були кумедні випадки на кухні, свої найулюбленіші страви, страви яких кухонь готую. Далі потрібно було зняти про себе коротке відео, про своє хобі, про сім’ю. Я це все зробив і відправив на проєкт… Ось так я потрапив на «МастерШеф. Професіонали», – розповів Ігор Міщенко.

А далі були пробні зйомки. Шеф-кухар розповідає, що спочатку хотів вразити кулінарне журі стравою, яка називається пацали.

Довідково. Що таке пацали? Це рубець, частина шлунка корови або свині. Так само називають страви з цього субпродукту. Відокремлені рубці злегка обсмажують, а потім тушкують з меленою солодкою паприкою, обсмаженою цибулею і салом, іноді з додаванням часнику і зеленого перцю.

«Але виникла певна складність. Річ у тім, що шлуночків, які необхідні для цієї страви, не було ніде. Я сказав, що привезу їх із собою, але правилами проєкту це заборонено. Всі страви повинні готуватись на місці протягом 45 хвилин», – розповів учасник «МастерШеф».

Це трохи засмутило, зізнається Ігор, але в той момент його сильно підтримала сім’я, рідні та близькі.

«Розглядав різні варіанти приготування страв, але вирішив готувати рибу. У підсумку під час самого кастингу приготував сібас із пюре з цвітної капусти», – зазначив Ігор Міщенко і додав, що, фактично, готував дану страву вдруге, але вона надзвичайно сподобалась членам журі.

Зізнається, що сильно хвилювався. Особливо, коли потрібно було чекати своєї черги.

Реклама

«Півтора десятка камер у знімальному павільйоні, купа журналістів та іншого персоналу. Все це спочатку трохи сковувало. Допоки не дійшла черга до мене. 45 хвилин, відведених мені для приготування страви, промайнули наче одна хвилина. Окрім приготування страв, потрібно було відповідати на різні питання.

І от, страву приготував, зробив презентацію і вже маю демонструвати її журі. В той момент я надзвичайно хвилювався, але у думках твердо вирішив – вийду до них і продемонструю весь свій професіоналізм», – розповів Ігор Міщенко.

Далі була презентація, кілька питань і… очікування вердикту.

«Це була вічність, – каже шеф-кухар про очікування результату. – Але їм все сподобалось, у мене три «так» і вони дають мені білий фартух».

Як зізнається Ігор, кулінарія – це справа його життя. Він професійний кухар і ще зі студентських років почав працювати у ресторані. На цей момент, окрім того, що є шеф-кухарем, Ігор Міщенко ще і голова атестаційної комісії. Він постійно розвивається та вдосконалює свою майстерність.

Читайте також:
Дівчина із Закарпаття виграла шоу "Мастер Шеф"

На своїй сторінці в Instagram Ігор публікує світлини різних страв.

Реклама

      Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Ігор Міщенко (@ihor_chef)

      Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Ігор Міщенко (@ihor_chef)

      Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Ігор Міщенко (@ihor_chef)

      Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Ігор Міщенко (@ihor_chef)

      Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Ігор Міщенко (@ihor_chef)

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно