Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Закарпатській області вирішили посилити карантин

У Закарпатській області вирішили посилити карантин

Посилити карантинні обмеження та контроль за їх дотриманням, а також підвищити спроможність медичної системи приймати більшу кількість хворих. Такі основні рішення прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 18 лютого.

ВІДЕО ДНЯ

На засіданні розглядалося питання про епідемічну ситуацію щодо поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, в західних регіонах держави. Зокрема, йдеться про Вінницьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Житомирську та Чернівецьку області, де зафіксовано зростання захворюваності.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, ситуація з підвищенням захворюваності наприкінці лютого була очікуваною. Зазвичай в цей період щороку зростає число хворих на ГРВІ. Тож посилені карантинні заходи, які проводилися в січні,  покликані були збити пік захворюваності. Віктор Ляшко зазначив, що завдяки цьому «вдалося втримати ситуацію» і медична система на сьогодні здатна витримати додаткове навантаження. Наразі ситуація контрольована. Водночас визначено лікарні, де за потреби буде розгорнуто додаткові ліжкомісця для хворих на СОVID-19, забезпечено їх киснем.

Реклама
Читайте також:
Ще в одному з районів області вводять жорсткий карантин

Віктор Ляшко наголосив, що заходи мають бути комплексними. І без посилення карантинних обмежень та контролю за ними, зокрема, з боку керівництва областей, ситуацію утримати буде вкрай складно. Також Віктор Ляшко акцентував на шкідливості тривалого самолікування, коли люди звертаються за медичною допомогою на пізніх стадіях, що призводить до тривалого і складного лікування в медзакладах.

Реклама

Під час засідання комісії заслухано очільників областей, де зафіксовано зростання показників захворюваності, визначено проблеми, які є локальними для кожного регіону. Однак спільною є проблема нечіткого дотримання карантинних обмежень, порушення роботи закладів, зокрема громадського харчування, розважальних тощо.

Як повідомили у пресслужбі Кабінету Міністрів України, комісія прийняла рішення про посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень, в тому числі й з боку керівництва ОДА. Наразі до перевірок залучаються працівники поліції, Держпродспоживслужби, представники місцевої влади, і ці заходи потрібно продовжувати  та посилювати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно