Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті під час кесаревого розтину померла 23-річна породілля

На Закарпатті під час кесаревого розтину померла 23-річна породілля

На Закарпатті під час кесаревого розтину померла 23-річна породілля

Подружня пара Миколи та Світлани мешкали у селі Вільхівці на Тячівщині. Півтора роки тому одружилися й очікували на дитину.

ВІДЕО ДНЯ

Вагітність 23-річної Світлани протікала без ускладнень, також жінка відвідувала усі планові огляди і ретельно дотримувалася рекомендацій лікарів, адже й сама закінчила медичний коледж.

Але день пологів обернувся для сім’ї трагедією. 10 лютого у Тячівській районній лікарні на Закарпатті під час операції кесаревого розтину 23-річна Світлана померла.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті через непрофесійність лікаря загинула породілля

Напередодні ввечері, 9 лютого, породілля відчула, що пологи наближаються, тож разом із чоловіком вирішили їхати до пологового. У медзакладі  жінку оглянули та залишили, а рідних відправили додому, адже, за словами медиків, пологи могли тривати довго.

Реклама

Про деталі того вечора розповів чоловік померлої породіллі Микола.

"Нічого не віщувало біди. О першій ночі зідзвонювалися з дружиною, вона казала, що все нормально. О 4:30 у жінки почалися гострі болі, і вона зателефонувала лікарці, а та прийшла не через 10 хвилин, як обіцяла, а близько 6-ї. О 6:40 Світлана повідомила, що її будуть кесарити", – розповідає чоловік.

Микола виїхав до лікарні, а коли прибув, немовля – абсолютно здорова дівчинка, вже народилося. Щасливий батько з нетерпінням очікував, що ось-ось дружина відійде від дії наркозу. Але лікарі вийшли з операційної і приголомшили звісткою про смерть жінки.

Реклама

За словами директора Тячівської райлікарні Федіра Яринича, це перший такий випадок у медзакладі на його пам’яті.

Зараз у лікарні створено спеціальну комісію, яка проводить службове розслідування для встановлення причини смерті Світлани.

Паталогоанатом обласної клінічної лікарні імені Новака вже провів розтин тіла покійної. За його висновком, до летального наслідку призвели гостра дихальна недостатність, тромбоемболія та передчасне відшарування плаценти.

Матеріали щодо цього випадку передано до Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА та Міністерства охорони здоров’я України. Найближчими днями свій висновок має оголосити і створена у лікарні клініко-експертна комісія. Наразі комісія опрацьовує пояснення усіх причетних лікарів, які були у цей час на зміні.

Читайте також:
На операційному столі з вини лікаря померла породілля. Гінеколог може уникнути покарання

Зараз новонародженою дівчинкою опікуються рідні Світлани. Чоловік померлої породіллі готує матеріали справи до правоохоронних органів, щоби домогтися прозорого розслідування ситуації. Каже: не хоче безпідставно звинувачувати лікарів, але якщо це їх професійна помилка – за неї має бути відповідальність, щоб подібні випадки не повторились.

"Я не хочу, щоб наказували невинних, але якщо винні – щоб їх наказали всіма законними методами", – сказав чоловік покійної Світлани Микола.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно