Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Реанімації Закарпаття заповнені на 70%

Реанімації Закарпаття заповнені на 70%
Фото: ілюстративне

У Закарпатській ОДА медики та керівництво області обговорили проблеми, які у ці дні найбільше турбують медичну сферу. Присутні на зустрічі очільник Закарпаття Анатолій Полосков та його перший заступник Мирослав Білецький висловили позицію щодо обов’язковості вакцинації, ретельну підготовку до неї, оскільки саме це, разом із колективним імунітетом, наразі найдієвіші методи боротьби з інфекцією.

ВІДЕО ДНЯ

За словами директора департаменту охорони здоров’я Анатолія Пшеничного, ліжковий фонд закладів охорони здоров’я заповнений майже на 62 відсотки. На 70% заповнені реанімаційні відділення лікарень.

Читайте також:
У Закарпатській області вирішили посилити карантин
Реклама

Однак ця наповненість у розрізі районів дуже нерівномірна. Саме тому дуже важлива комунікація між медичними закладами, максимальна оптимізація роботи, щоб не виникало ситуацій, коли одна лікарня завантажена на 100%, а інша – на 12%.

Якщо у сусідніх областях існує практика обміну хворими, то у Закарпатті нема можливості перевезти важких хворих у лікарні Львівщини чи Івано-Франківщини. Тому лікарям та медичним закладам області потрібно розраховувати лише на власні сили.

Реклама

Водночас медичним працівникам розповіли про плани вакцинації, а також про те, яким чином буде організований цей процес. Головний епідеміолог Закарпаття Вікторія Тимчик повідомила, що передусім вакцинацію проведуть серед медиків, які працюють безпосередньо із хворими на COVID-19.

А робитимуть це мобільні групи, які попередньо пройшли онлайн-навчання у Києві. Наступними на черзі будуть працівники інших відділень та адміністрація медичних закладів. У першу хвилю вакцинації також потрапляють ті, хто перебуває в інтернатних закладах для людей похилого віку та їх працівники.

Що стосується наступних хвиль вакцинації, то до них зможуть потрапити усі бажаючі, попередньо зареєструвавшись в електронній черзі. Після щеплення кожен отримає документ, що підтверджує цей факт. Чи буде він електронний, чи паперовий наразі вирішується.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно