Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті застрелили небезпечну екзотичну тварину

На Закарпатті застрелили небезпечну екзотичну тварину

Як повідомляє ДП "Виноградівське лісове господарство", на Закарпатті застрелили вже кілька особин шакала.

ВІДЕО ДНЯ

21 лютого мисливцем Виноградівського УТМР Іваном Мізуном в угіддях ПМК "Фазан" (Дубки) , загонним методом полювання на хижаків був здобутий молодий самець шакала звичайного (CANIS aureus).

До слова, це вже другий впольований хижак. 14 лютого мисливцем Кут Михайлом, на тій же території, була добута його пара – молода самка шакала. Ще одного шакала впольовано у селі Кам’янське Берегівського району, причому хижак опинився буквально на городі мисливця.

Реклама
Читайте також:
Вулицями одного із сіл Закарпаття бігали вовки: момент зняли на відео

На Виноградівщині, яка межує з Румунією та Угорщиною, розповідає молодий мисливець В’ячеслав Кус, вже неодноразово бачили і добули цього звіра, який мігрує з-за кордону і заселяє нові, багаті на дичину угіддя. Оскільки в раціон шакала входить і молодняк копитних, то відстріл цієї пари шакалів дуже своєчасний для збереження дичини Виноградівщини.

Реклама

"Самка шакала може викормити до 10 щенят, то, зрозуміло, якої шкоди вони нанесли б за один лише рік їхнього існування", – розповів мисливець.

Загалом на території мисливських угідь Виноградівського районного відокремленого підрозділу УТМР було здобуто 4 шакали, каже керівник товариства Едуард Васильцун. Тим часом його колеги з Мукачева розповіли, що протягом сезону вони вполювали 6 шакалів, з Іршави повідомили про двох здобутих хижаків.

Взагалі шакали уникають густонаселених територій, каже голова товариства. Їм, як і вовкам, потрібні великі лісові площі, а цього року їх привело в наші ліси підтоплення водойм. У пошуках придатної для себе території вони зайшли в урочище Дубки буквально поряд з містом. Всі туші впольованих хижаків було сфотографовано і закопано у відведеному для цього місці, запевнив Едуард Васильцун.

Реклама
Читайте також:
Біля одного із сіл на Закарпатті сфотографували вовчу зграю

Пригадують, перший раз шакал появився на узбережжі Тиси у 2004 році.

Поява у нас шакалів – не дуже приємна ознака, – коментує випадки директор ДП "Виноградівське лісове господарство" Василь Агій.  Місцева фауна потерпатиме від "прийшляків", тому що шакал більш організований хижак, ніж, наприклад, лисиця. Якщо лисиця, полюючи, забирає собі тільки те, що може понести, то шакали намагаються зловити максимальну кількість здобичі "про запас". Апетити у шакалів значно більші. Тому до появи цих тварин треба поставитися серйозніше.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно