Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху

Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі. Інтерес до вивчення мов традиційно великий. Мову можна вивчати самостійно, а можна (що набагато легше та ефективніше) робити це із фаховими викладачами. Вони знають чимало методик викладання, мають обширні знання і завжди дадуть слушну пораду.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогоднішнє наше інтерв’ю ми провели з людиною, яка має великий досвід у навчанні як дітей, так і дорослих англійської мови, керівником та ідейним натхненником "Мовної студії Тетяни Summers" – Тетяною Козар.

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху – 01
Реклама

– Для початку розкажіть, будь ласка, з чого розпочалося Ваше захоплення іноземними мовами?

– Почалося все з рішення про вступ на філологічний факультет, що в Івано-Франківську, і воно було дуже спонтанним, але, як виявилось, вдалим. Вступивши, я відразу знайшла роботу перекладача на підприємстві "Ено-меблі". Ми ж розуміємо, який колосальний досвід вбачає в собі спілкування з носіями мови, іноземцями. Пам’ятаю дуже добре той день, коли поверталась додому зі співбесіди, яку мала з ірландцем Шоном Гассетом і намагалася пригадати, що ж я говорила та звідки ці знання в голові… (посміхається – ред.) Для моєї юної свідомості – це був справжній стрибок у вир дорослих жорстких вимог, правил та самодисципліни.

Реклама

Не маючи жодних навиків, мені довелось вчити складну термінологію технічних процесів, зустрічатися з аудиторами різних країн, розуміти їх. Таким було моє перше справжнє знайомство з світом іноземних мов.

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху – 02

Наступний цікавий досвід на мене чекав вже після народження моїх трьох янголяток-дітлахів. Тоді я пішла працювати в садочок. Це був перший випадок, коли важливими виявилися не навики знань мови, а мудрість і терпіння, бо діти – то найкращі психологи, їх не обманеш. Маючи своїх дітей, десь інтуїтивно я навчилась розуміти, чого ж хоче кожне дитяче серденько.

Реклама

– А як виникла ідея відкриття мовної школи?

– Життя кидало по різним школам, де я теж набувала хорошої практики викладання, але водночас мала шанс зрозуміти сучасну систему освіти та її недоліки зсередини.

Україна має один із найнижчих рівнів володіння англійською в Європі. Я думаю, причина в тому, що в школах досі практикують безглузде зазубрювання.

Але ж, насправді, потрібно, щоб діти розповідали англійською про те, що їм цікаво, а не "тарабанили" визубрений набір звуків. Ці всі спостереження наштовхували на саморозвиток. Отож, коли з’явилась можливість розпочати свою справу, довго не вагалась. В результаті я зробила все, як сама хотіла. Так і з’явилось моє дітище – центр іноземних мов "Speaking Planet".

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху – 03

– Відносно нещодавно Ваш центр іноземних мов змінив назву, зараз це "Мовна студія Тетяни Summers". З чим це пов’язано?

– Будь-який проєкт стає успішним завдяки людям, які його створюють. Це усвідомлення до мене прийшло нещодавно. Навчанням іноземних мов я займаюсь понад 16 років і вже встигла завоювати певний авторитет. Саме тому вирішила, що, мабуть, я доросла до того, щоб називати мовну студію своїм іменем. Бо раніше мені було незручно навіть казати, що я керівник, засновник. Була дуже скромна.

Реклама

Тепер же всі знають, хто за цим стоїть, що я за людина, і це класно, бо люди можуть написати мені, запитати щось, підказати. З’явився певний діалог.

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху – 04

– Ваш девіз – "Світ без мовних кордонів". Що Ви намагаєтесь ним донести?

– Ні для кого не секрет, що різні національності відрізняються культурою та звичаями. Одна з ключових відмінностей – це мова. У нашому центрі ми стираємо усі мовні кордони. У сучасному глобалізованому світі – це надзвичайно важливо, адже люди, які володіють відразу кількома мовами, мають ряд суттєвих переваг.

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху – 05

– А які вікові групи можуть навчатися у Вашій мовній студії?

– У нас немає жодних вікових обмежень. Можуть навчатися люди будь-якого віку, але, відповідно, різними методами і з різними темпами. Це залежить від темпераменту, типу сприйняття інформації. Хтось сприймає інформацію лише візуально, хтось – лише через емоцію. Головний і найважливіший критерій – це бажання вчитись. Приміром, у нас був випадок, коли жінка літнього віку вирішила вивчити англійську мову, оскільки до неї мав приїхати онук із-за океану. І хоча жінці на той момент було більше 70-ти років, вона надзвичайно старанно підходила до освітнього процесу, і змогла досягти поставленої мети.

Реклама

У нас в мовній студії навчаються різні вікові категорії. Для кожної особи ми шукаємо особливий підхід.

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху – 06

– Які мови зараз найбільш затребувані серед Ваших учнів?

– Звичайно, передусім – це англійська мова. Дехто її вивчає для того, щоб кудись поїхати, деяким людям вона необхідна у професійній діяльності. Ми готові підготувати людину до будь-якої ситуації. У всьому підлаштовуємося під студента.

Окрім того, у нашій школі є вчителі німецької, угорської та словацької мов. Останні два особливо актуальні для Закарпаття. Оскільки регіон безпосередньо межує з цими країнами, у студентів з’являється чудова можливість здобути освіту в навчальних закладах країн-сусідок. При чому, у нас є чималий позитивний досвід підготовки учнів до іспитів у вишах інших країн.

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху – 07

– У чому ж головний секрет того, що учні обирають саме Вашу мовну студію?

Реклама

– Як на мене, це питання варто переадресувати батькам наших учнів. До освітнього процесу ми ставимося дуже серйозно. В цьому питанні у нас є певна синенергія з батьками. Мені, як мамі трьох діток, дуже важливо, аби діти проводили час із користю, здобували нові знання і вміння. Тому й у процесі навчання я, передусім, думаю як турботлива мама, яка бажає дати своїм підопічним тільки найкраще. Саме завдяки такому підходу до своєї справи ми довели, що вивчення мови може бути легким, радісним і продуктивним процесом. Всі учні з нетерпінням чекають наступного уроку. Навчити можна тільки тоді, коли учню подобається вчитися! Наша мовна студія – це справжня родина.

– Наостанок, що б Ви порекомендували людям, які бажають вивчити мову, але досі вагаються?

– Зі свого власного досвіду знаю, як важко часом зробити перший крок. Саме тому ми з колегами розробили ознайомлювальний урок, на якому кожен охочий зможе не тільки перевірити свій рівень знань та обрати для себе найоптимальніший курс і формат навчання, але й поринути у вир життя нашої мовної студії та познайомитись з нами зсередини. Результат – "відмінно" в табелях, найвищі бали на ЗНО, вступ до вибраного університету…

Цікаво як ми це робимо? Запрошую всіх на безкоштовний пробний урок. Перефразовуючи класика: "Життя надто коротке, аби відкладати вивчення мов на завтра".

Вивчення мови без проблем або Як "Мовна студія Тетяни Summers" у Мукачеві досягає успіху – 08
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно