Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Заступник голови Закарпатської ОДА розповів про фейкову інформацію, яка шириться областю

Заступник голови Закарпатської ОДА розповів про фейкову інформацію, яка шириться областю

Заступник голови Закарпатської ОДА розповів про фейкову інформацію, яка шириться областю

Ігор Шинкарюк, заступник голови Закарпатської ОДА, прокоментував ситуацію щодо недостовірної інформації про незабезпечення підручниками мовами нацменшин у закладах загальної середньої освіти на Закарпатті.

ВІДЕО ДНЯ

"Така дезінформація у окремих ЗМІ відбувається щоденно, і шкодить не лише розвитку державних інституцій, а й іноді партнерським міжнародним відносинам. Нещодавно в окремих засобах масової інформації було поширено матеріал щодо можливого незабезпечення підручниками мовами нацменшин у закладах загальної середньої освіти на Закарпатті. Наголошую, що у період 2010–2020 років за кошти Державного бюджету України видано підручники на суму більше 40 млн для класів (груп) із навчанням угорською мовою", – зазначив Ігор Шинкарюк.

Нещодавно на сайті Міністерства освіти і науки України опублікували матеріал, який спростовує поширену в ЗМІ інформацію щодо можливого незабезпечення підручниками мовами нацменшин у закладах загальної середньої освіти на Закарпатті.

Реклама
Читайте також:
Опубліковано важливу інформацію для учнів 4 і 9 класів та їх батьків

Як зазначили у пресслужбі Закарпатської ОДА, питання забезпечення освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти та створення умов для збереження мовної та етнічної самобутності угорців, які проживають в Україні, перебуває на особливому контролі Міністерства освіти і науки України.

Реклама

Видання підручників та посібників для класів з навчанням угорською мовою (оригінальних та перекладних) здійснюється щорічно за кошти Державного бюджету України. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 р. № 41 «Про затвердження порядку забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників», підручники видаються один раз на п’ять років з розрахунку до 120 % відповідно до потреби.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно