Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У 136 школах по всій області модернізували їдальні

У 136 школах по всій області модернізували їдальні

На Закарпатті продовжують реформувати систему харчування в закладах освіти. 

ВІДЕО ДНЯ

Якісно модернізували їдальні у 136 школах по всій області, – повідомляє Закарпатська ОДА.

Тепер вони обладнані сучасними електричними плитами, жаровими шафами, морозильними камерами, холодильниками, електричними м’ясорубками, міксерами, електричними бойлерами, посудомийними машинами та ін. 

Реклама
Читайте також:
В одній із шкіл Мукачева провели доброчинну акцію, аби допомогти жителю Ракошина

Ця техніка дозволить покращити технологічні процеси приготування їжі та забезпечить дотримання умов зберігання страв і продуктів харчування.

Реклама

Для їдалень також придбали комплекти столів для обробки продуктів, стелажі для зберігання їжі, ванни для миття посуду тощо.

«Харчування в шкільних їдальнях давно потребувало якісної реформи та змін, адже учні повинні їсти здорову, збалансовану й корисну їжу. Дуже важливо, щоб страви для них готували і зберігали в належних умовах із дотриманням усіх норм, визначених у законодавстві», – зауважив Ігор Шинкарюк, заступник голови Закарпатської ОДА.

За його словами, наприкінці 2019 року в області затвердили регіональний план заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Останній передбачає створення належних умов для безпечного харчування, забезпечення систематичного навчання персоналу та постійне вдосконалення організації харчування. Таким чином, зміни у системі харчування в закладах освіти Закарпаття дещо випередили саму реформу.

Реклама

Сьогодні в краї продовжують підвищувати рівень матеріально-технічного забезпечення закладів освіти відповідно до вимог харчового та санітарного законодавства.

Загалом на реалізацію реформи у закарпатських школах минулого року виділили понад 19 млн грн: майже 16,5 млн грн – це кошти державної субвенції та понад 2,5 млн грн – з місцевого бюджету. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно