Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Будь-які справи до снаги з підтримкою надійних партнерів

Будь-які справи до снаги з підтримкою надійних партнерів

Одним із таких є СТОВ «Агро-Лучки» Українського аграрного холдингу.

ВІДЕО ДНЯ

Працювати з максимальною користю для громади

Недавно створена Великолучківська територіальна громада є однією з найбільших у регіоні. Довкола центру, власне, у Великих Лучках згуртувалося 17 сіл, у яких разом налічується близько 25 тисяч мешканців населення. Площа громади складає майже дванадцять з половиною тисяч гектарів. Наразі вже сформовані старостинські округи в Ракошині,  Кальнику й Зняцеві, та обрані старости.

Реклама

Як розповів новообраний голова громади Василь Коштура, тепер постало дуже багато питань, які потребують прийняття швидких, але водночас виважених рішень. Дійсно, перший основний крок відповідно до адмінреформи зроблено: створено територіальну громаду, та далі це тягне за собою шлейф інших внутрішніх реформ, реорганізацій, створень, оновлень і т. п. 

Будь-які справи до снаги з підтримкою надійних партнерів – 01
Реклама

Одним із чільних питань у ході першої установчої сесії стояло затвердження штату апарату управління сільської територіальної громади та її виконавчих органів. Василь Омелянович уточнив, що необхідно створити, зокрема, власну службу у справах дітей та соціального захисту населення, відділи освіти, архітектури, земельний, фінансовий, сектор з питань державної реєстрації та інші. Загалом, у апараті управління громади працює 63 особи.

Читайте також:  Корисні подарунки для Великолучківської школи від СТОВ «Агро-Лучки»

Завдання на найближчий час – відкриття Центру надання адміністративних послуг, де надаватиметься більше 200 видів сервісної допомоги. Будівництво нового приміщення ЦНАПу обійдеться громаді недешево – у межах 10 - 12 мільйонів, - тому є певні конструктивні ідеї щодо реконструкції та переобладнання вже існуючих будівель. 

Реклама

Як висловився пан голова, бюджет прийняли непоганий – близько 145 мільйонів гривень. Та заразом витрати колосальні: тільки на утримання десяти шкіл у громаді необхідно 82 мільйони. Тому деякі структури, хочуть того люди чи ні, необхідно буде оптимізувати. Наприклад, це стосується закладів культури. У спадщину від колишніх сільських рад Великолучківська ТГ прийняла 11 клубів, 9 бібліотек та 2 школи мистецтв, утримання яких відбуватиметься за рахунок коштів громади. Відтак вимушеним та водночас розумним рішенням буде скоротити деякі такі заклади, натомість якісно оновити базові (це будуть уже так звані будинки громад), провести ремонти, що подекуди не робилися десятиліттями, виконати реконструкцію систем опалення, щоб була можливість цілорічно проводити культурні заходи й збиратися в теплих достойних приміщеннях. 

Будь-які справи до снаги з підтримкою надійних партнерів – 02

Позитивним аспектом на початковому етапі життєдіяльності громади є те, що з депутатами є порозуміння, а це означає, що є з ким працювати і є можливість робити це ефективно та з максимальною користю для ТГ. 

Співпраця зі СТОВ «Агро-Лучки» продовжується

Сільськогосподарське товариство «Агро-Лучки» допомагало сільським радам і раніше. Тепер ці стосунки дещо видозмінилися, позаяк стосуються вже всієї об’єднаної територіальної громади. Підприємство дбайливо обробляє землі, вирощуючи солідні врожаї збіжжя. У роботі аграрії послуговуються найновітнішими технологіями обробітку, використовують найякісніші добрива, безпечні засоби захисту рослин. Так само СТОВ «Агро-Лучки» добросовісне і в стосунках із сільськими громадами, надає постійну допомогу для підтримки соціальної сфери, сприяє вирішенню злободенних питань.

Добробут і розвиток громади багато в чому залежить від ділових якостей голови, від того, як він зуміє налагодити діалог із інвесторами й господарниками. Із цими завданнями Василь Омелянович справляється вміло. За плечима як-не-як 11-річний досвід керування сільською радою. Взаємокорисні ділові стосунки з найбільшим аграрним підприємством у ОТГ СТОВ «Агро-Лучки» генерують добрі справи й реалізацію низки важливих проектів на благо громади загалом і місцевих жителів зокрема. Важливо, що в керівництва об’єднаної територіальної громади сформоване правильне бачення перспектив її розвитку та поступу вперед. 

Будь-які справи до снаги з підтримкою надійних партнерів – 03
Реклама

Сільський голова Василь Коштура вирішує різні благодійні питання і із  заступником генерального директора Українського аграрного холдингу Михайлом Савинцем. У стратегічно важливих справах найбільш фахова підтримка надходить від досвідченого правозахисника й волонтера Назара Дмитрасевича. Керівник відділу соціального розвитку Українського аграрного холдингу Олександр Білецький слідкує за дотриманням умов співпраці з громадою та соціальними питаннями.

Організаційні моменти допомагає владнати начальниця відділу соціального розвитку Євгенія Керча. Представники товариства, зокрема Михайло Савинець, який є волонтером та членом Спілки «Бойове братерство Закарпаття», кожного року виїжджають на Схід країни, у прифронтове село Гранітне. Підприємство допомагає доставляти та забезпечує новорічними подарунками місцевих дітей, а також надає матеріальну підтримку бійцям 128-ї ОГШБ. Із професійною командою «Агро-Лучок» будь-які діла до снаги. 

Як підкреслив під час бесіди Василь Коштура, керівництво СТОВ «Агро-Лучки» ніколи не відмовляє в допомозі. Тільки за останній час завдяки матеріальній підтримці від підприємства було втілено в життя ряд добрих справ. Зокрема, облаштували дитячий майданчик на подвір’ї навчально-виховного комплексу в селі Чопівці. Додали ігрові конструкції на майданчики в Ракошині й Кайданові. Дітлахи та їхні батьки напрочуд задоволені можливістю весело проводити дозвілля. 

Вагому допомогу надали на реконструкцію та відновлення освітлення деяких ракошинських вулиць, а саме: Кругової, Короля Арпада, Млинської. Так, за кошти товариства придбавали елементи вуличного освітлення, такі, як кабелі, ліхтарі, підвіси, кріплення та самі світильники. У темну пору доби на вулицях світло, а відтак місцеві мешканці почуваються значно комфортніше та безпечно. 

Читайте також:  СТОВ «Агро-Лучки» надало допомогу засобами індивідуального захисту Ракошинській сільській раді

У Великих Лучках підприємство теж продовжує сприяти покращенню соціальної сфери. Так, подарували для листонош місцевого відділення «Укрпошти» п’ять велосипедів. Для Великолучківської ЗОШ І-ІІІ ступенів придбали два телевізори та принтер. Музейну кімнату, розташовану в освітньому закладі, доповнили кількома стелажами для книг. 

Будь-які справи до снаги з підтримкою надійних партнерів – 04
Реклама

Після того, як у громаді були створені відділи й відомства, постала нагальна потреба забезпечити працівників апарату належною оргтехнікою. СТОВ «Агро-Лучки» допомогло і в цій ситуації. Підприємство придбало та передало до Великолучківської громади комп’ютерної техніки на загальну суму близько 100 тисяч гривень. Це дозволило якісно покращити ефективність роботи працівників сільської ради.

Так, попереду ще дуже багато завдань, є багато викликів, фінансових труднощів, але все під силу, якщо є бажання працювати й розвиватися. А тим більше, якщо є надійні партнери, такі, як СТОВ «Агро-Лучки», для якого піклування про людей – передусім. У свою чергу, керівництво територіальної громади, депутатський корпус та члени виконкому щиро сподіваються на підтримку та порозуміння всіх підприємств та установ, розташованих на території Великолучківської громади. Добру бути!

  • Підтримали жнятинську церкву
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно