Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Україна і Словаччина обговорили перспективу з’єднання двох країн автомагістраллю D1

Україна і Словаччина обговорили перспективу з’єднання двох країн автомагістраллю D1

Україна і Словаччина обговорили перспективу з’єднання двох країн автомагістраллю D1

У Закарпатській ОДА провели онлайн-зустріч з колегами зі словацької сторони щодо перспективи з’єднання України та Словаччини автомагістраллю D1. D1 є північною гілкою Пан-Європейського коридору та поєднує  Прагу – Братиславу — Жиліна — Кошице — Ужгород — Львів й має надзвичайно високий соціально-економічний потенціал для обох країн. Наразі будівельні роботи зупинилися за м.Кошіце (с.Бідовці), тобто менш ніж за 80 км від кордону з Україною.

ВІДЕО ДНЯ

Під час зустрічі сторони погодилися, що важливо налагодити співпрацю й вирішити, у якому напрямку до державного кордону України вести далі магістраль. Для області актуальними є перспективні пункти пропуску «Паладь Комарівці – Руське» та «Соломоново – Чєрна», де вже розпочато конкретні заходи по землевідведенню. Не списується з рахунків точки з’єднання D1 й пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», де словацька сторона планує будівництво нового вантажного терміналу.

Читайте також:
Прем’єр-міністр Словаччини публічно вибачився за свої слова про Закарпаття
Реклама

«Ми ж налаштовані рішуче, оскільки наші словацькі партнери зацікавлені у співпраці також. Ми зустрінемось у такому ж форматі трохи більше ніж за місяць. За цей час напрацюємо пропозиції для словацьких колег щодо напрямків продовження автомагістралі до словацько-українського кордону, ініціюємо проведення засідання українсько-словацької міжурядової комісії найближчим часом, поспілкуємося з керівництвом держави, народними депутатами, аби заручитись їх підтримкою. Адже усі ми прагнемо, щоб прикордонна інфраструктура на Закарпатті була на європейському рівні», – зазначив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

За підсумками зустрічі вирішили, що профільні підрозділи ОДА, митниці та служби автомобільних доріг підготують варіанти щодо точки з’єднання автомагістралі в одній із згаданих локацій.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно