Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Головні контрабандисти": що відомо про закарпатців, які потрапили до списку

"Головні контрабандисти": що відомо про закарпатців, які потрапили до списку

"Головні контрабандисти": що відомо про закарпатців, які потрапили до списку

На засіданні 2 квітня Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти десятка людей та 79 компаній, яких підозрюють у контрабанді. Поряд з цим напередодні Держмитслужба відсторонила від роботи понад 100 митників. В пресслужбі повідомили, що серед них – 17 керівників митниць та митних постів. За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 млрд гривень, що недоотримав державний бюджет України, з них понад 100 мільярдів – внаслідок неефективної роботи митниці. Зеленський запевнив, що боротьба з контрабандою триватиме і далі – "це перша десятка, але не остання".  До списку потрапили і двоє закарпатців. Хто вони та що про них відомо?

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Ще один закарпатець потрапив до списку найбільших контрабандистів країни

Валерій Пересоляк

"Головні контрабандисти": що відомо про закарпатців, які потрапили до списку – 01
Реклама

Екс-заступник керівника управління ризиків та протидії правопорушенням Закарпатської митниці, звільнений у 2016 році. У 2015 році заснував футбольний клуб "Минай", який наче в голлівудському кіно за кілька сезонів зумів проскочити з другої ліги в прем’єр-лігу. Про Пересоляка як куратора контрабанди говорили на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. В листопаді минулого року депутат від  "Слуги народу" Олександр Сова розповів про схему з мікроавтобусами, які, за його словами, щодня перевозять контрабанду через пункт пропуску "Тиса". "Це пункт перевезення європейського одягу, побутових товарів та будь-чого. Працює один перевізник – це Валерій Пересоляк. Ці всі буси контрольовані ним. Є перелік працівників митниці, які контролюють цей процес на Закарпатті". Після понад десятка років служби на митниці при звільненні Пересоляк задекларував 13 земельних ділянок в Ужгороді та Закарпатській області, загальною площею понад 10 тисяч м²: два будинки, чотири квартири, а його родина за рік отримала 2,8 млн грн доходу від підприємницької діяльності.

Орест Фірманюк

"Головні контрабандисти": що відомо про закарпатців, які потрапили до списку – 02
Реклама

Закарпатський бізнесмен, якого називають організатором "сірих" митних схем у контрабанді товарів господарської групи й тканин. Екс-голова Митної служби Максим Нефьодов у інтерв’ю охрестив його одним з "головних контрабандистів". На ці слова Фірманюк відповів: "Чути своє прізвище в списку "ключових контрабандистів" дивно, адже ні він, ні його компанія участі в чорних схемах ніколи не брали."

Нагадаємо, що нещодавно затриманого СБУ контрабандиста засуджено до 9 років ув’язнення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно