Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В одній з ОТГ Закарпаття посилили карантин: які заборони встановили

В одній з ОТГ Закарпаття посилили карантин: які заборони встановили

В одній з ОТГ Закарпаття посилили карантин: які заборони встановили

Сьогодні, під головуванням Ігоря Вантюха, відбулося позапланове засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС. Розглядали питання про запровадження додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів направлених на стримування поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Великобийганської територіальної громади.

ВІДЕО ДНЯ

"Як вчора наголосив голова облдержадміністрації Анатолій Полосков, наше спільне завдання – перебувати у "жовтій" зоні якнайдовше, адже це наша з вами можливість жити у кращих умовах. Але, залежно від ситуації з поширенням COVID-19, на Закарпатті будуть вводити окремі додаткові обмеження в територіальних громадах", – йдеться у повідомленні Берегівської РДА.

Читайте також:
Де у Закарпатті можуть посилити карантин: список ОТГ
Реклама

Оскільки Великобийганська ТГ за епідеміологічними показниками потрапляє до "червоної" зони, сьогодні місцева комісія з питань ТЕБ та НС прийняла такі рішення продовжити наступні обмежувальні протиепідемічні заходи:

  • масові заходи (в тому числі релігійні) на території Великобийганської територіальної громади проводити виключно за участю не більше однієї особи на 4 кв. метрів площі будівлі або території;
  • заборонити перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок. Що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, здійснювати виключно при одночасному перебуванні відвідувачів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 15 квадратних метрів площі зали обслуговування.
  • Суб’єктам господарювання, які здійснюють відповідну торгівлю (із урахуванням введених обмежень вимогами Постановою КМУ №1236) під час роботи забезпечити обов’язкове проведення температурного скринінгу усім працівникам, наявність інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19, місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Обмеження контакту між працівниками та відвідувачами повинно здійснюватися шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання (1,5 метри). Допуск відвідувачів та перебування у закладі дозволяється лише у респіраторі або захисній масці (у тому числі виготовленій самостійно), так, щоб були покриті ніс та рот.
  • Рекомендувати керівникам закладів загальної середньої освіти перевести учнів 5-11 класів на дистанційну форму навчання.
  • Заборонити роботу спортивних залів та басейнів.
Реклама
В одній з ОТГ Закарпаття посилили карантин: які заборони встановили – 01
  • Дозволити закладам громадського харчування та кафе приймати відвідувачів на літніх терасах і роботу на виніс.
  • Суб’єктів господарювання, підприємства, установи та організації району, незалежно від форм власності зобов’язати на вході до закладів, приміщень та будівель, у т.ч. місць проведення заходів, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розмістити інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів.
  • Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності на території Великобийганської громади забезпечити на період дії карантину запровадження дистанційної роботи працівниками у т.ч. в режимі реального часу через Інтернет.
  • Керівникам установ та підприємств сфери охорони здоров’я незалежно від форм власності, які знаходяться на території Великобийганської громади забезпечити: неухильне дотримання санітарно-епідемічного законодавства, визначених карантинних вимог у закладах охорони здоров’я.

"Має бути жорсткий контроль за дотриманням карантинних обмежень. Результати, яких ми досягли упродовж місяця перебування в "червоній" зоні, дуже легко втратити. Щоб не допустити підвищення рівня епідемічної небезпеки на більшій території, нам потрібно й надалі дотримуватися карантину", – наголосив голова райдержадміністрації Ігор Вантюх.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно