Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Великдень 2021: які обмеження будуть у храмах

Великдень 2021: які обмеження будуть у храмах

Кабінет Міністрів не вводитиме додаткові обмеження на Великдень, але рекомендує громадянам обмежити кількість соціальних контактів. Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

ВІДЕО ДНЯ

"Хочу заспокоїти всіх громадян: МОЗ не планує подавати до уряду будь-які інші правила обмежень саме на Великодні свята. Ми будемо жити саме з тими обмеженнями, тими правилами, які існують в країні на сьогодні", – сказав Степанов.

Він поінформував, що Кабінет Міністрів провів зустріч із Радою церков та релігійних організацій, на якій урядовці та духовенство обговорили дотримання карантинних заходів.

Реклама
Читайте також:
В одному з міст оголосили про посилений контроль за дотриманням карантинних вимог на Пасху

"Зокрема, ми дійшли згоди щодо зменшення тривалості богослужінь, з одночасним збільшенням їх кількості, фіксації дверей в храмах, щоб вони були у відкритому стані. Також домовилися про тимчасову заборону фізичного контакту при здійсненні обрядів: поцілунки хрестів, ікон, святинь", – розповів міністр.

Реклама

МОЗ рекомендує, щоб участь в обрядах та богослужіннях брала одна людина з домогосподарства. Бажано максимально виключити відвідування служб людьми похилого віку та тих, хто має хронічні захворювання. На освяченні великодніх кошиків необхідно перебувати в масці.

Міністр також закликав громадян утриматися від збільшення соціальних контактів на Великдень та травневі свята, уникати скупчень, носити маски та дотримуватися особистої гігієни. А також по можливості відкласти поїздки до друзів та родичів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно