Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У "Минаї" буде жіноча команда

У "Минаї" буде жіноча команда

У «Минаї» буде не тільки чоловіча, а й жіноча команда. Керівництво клубу вирішило укласти договір про довготривалу співпрацю із відділенням жіночого футболу ЗОДЮСШ – найсильнішою на сьогодні футбольною школою для дівчат. Завдяки такій співпраці незабаром кольори «Минаю» будуть захищати не тільки хлопці.

ВІДЕО ДНЯ

Так, жіноча команда під керівництвом молодого, але вже досвідченого тренера, екс-гравця словацького клубу Вищої ліги «Гуменне» Крістіни Костевки, вже почала тренування на стадіоні «Минай». Клуб забезпечив команду можливістю тренуватися на власній базі, а також подарував необхідний інвентар для занять.

Читайте також:
"Львів" завдяки курйозному автоголу переміг "Минай"
Реклама

Зараз в команді тренується як досвідчені футболістки (екс-гравці харківського «Жилбуду-2» та «Костополя», а також юнацьких збірних України), так і молодь – 13-15 років, які захищають честь Закарпатської області на чемпіонаті країни у своєму віці.

«В нашій області чимало футболісток хорошого рівня, – розповіла Х. Костевка. – Вони грають в нинішній Вищій та Першій лізі, навіть у складі діючого чемпіона. Є й такі, що грали та грають за кордоном. Думаю, що Закарпаття нарешті має бути представлене на високому рівні в жіночому футболі і там ми б демонстрували хороші результати. Головне, щоб були умови та підтримка».

Реклама

Як розповів куратор жіночого футболу в ФК «Минай», директор Академії Сергій Білан, розвиток цього напрямку – дуже важливий.

«Ми бачимо потенціал жіночого футболу в регіоні – він надзвичайно високий, – розповів він. – У нас багато талановитих дівчат і багато охочих займатися. З нового сезону всі клуби УПЛ, згідно нововведень, зобов’язані мати і жіночу команду. Ми не проти цих реформ і будемо робити все, щоб вивести жіночий футбол на Закарпатті на новий рівень».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно