Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сходження благодатного вогню 2021: коли він прибуде в Україну

Сходження благодатного вогню 2021: коли він прибуде в Україну

Благодатний вогонь сходить у переддень найбільшого християнського свята – Великодня. У докарантинні часи подивитись на це дійство у Храм Гробу Господнього з’їжджались десятки тисяч прочан зі всього світу. Через коронавірус, вже другий рік поспіль церемонію сходження благодатного вогню абсолютна більшість вірників вимушені споглядати онлайн. У 2021 році безпосередньо до храму пустять 2500 людей, звісно ж, із дотриманням всіх необхідних засобів протиепідемічної безпеки.

ВІДЕО ДНЯ

Попередній план передбачає, що церемонія розпочнеться о 9:30 ранку за ізраїльським часом.

Читайте також:
Гарні привітання з Великоднем 2022 своїми словами: побажання з Пасхою
Реклама

Що означає Благодатний вогонь та історія сходження

У перекладі із грецької мови Благодатний вогонь означає Святе світло. Вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового.

Щодо історії, то першим свідком сходження Благодатного вогню став апостол Петро. За церковними переказами, він дізнався про воскресіння Ісуса і вирушив до його гробниці. На місці, де лежало тіло Спасителя, апостол побачив яскраве світло, що осяяло Гріб Господній.

Реклама

Прийнято вважати, якщо Благодатний вогонь не зійде, то на світ очікує Страшний суд.

Чин сходження вогню включає три етапи: хресний хід, вхід патріарха в кувуклію Гробу Господнього та його молитва про сходження вогню.

Так, після хресного ходу до кувуклії заходять Єрусалимський патріарх і Вірменський архімандрит. До того ж перед тим обидва знімають убрання і залишаються в самих лише підрясниках. Це робиться для того, щоб усі присутні могли переконатися, що вони не пронесли з собою сірники або запальнички.

Реклама

До самого Гробу Господнього підходить лише Єрусалимський патріарх. Патріарх виходить із кувуклії уже із запаленими свічками, благословляє присутніх і роздає Благодатний вогонь. А делегації з різних країн розвезуть лампади з Благодатним вогнем у всі куточки світу.

Читайте також:
Завтра на Закарпаття доставлять Благодатний вогонь

Благодатний вогонь 2021 в Україні

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, що Україна обов’язково отримає Благодатний вогонь. Попередньо відомо, що чартерний літак замовлятись не буде, але вогонь все рівно доставлять.

«Можливо, не в той час, коли ми бажали, ввечері, відразу за декілька годин. Це може бути і вранці вже в неділю, але обов’язково ми це світло отримаємо і розповсюдимо по Україні», – повідомив предстоятель ПЦУ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно