Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Скандал у школі на Закарпатті: вчителька кричала на дитину і хапала за волосся

Скандал у школі на Закарпатті: вчителька кричала на дитину і хапала за волосся

Скандал у школі на Закарпатті: вчителька кричала на дитину і хапала за волосся

На Рахівщині, в селі, Кваси розгорівся скандал у школі. Усе почалося після того, як у мережу потрапило відео: вчителька на уроці на підвищених тонах розмовляє з учнем, а потім хапає його за волосся. Після розголосу інциденту вчителька звільнилася з роботи, а її витівками зацікавилася поліція.

ВІДЕО ДНЯ

Звільнилася без пояснень

Хтось із учнів школи в Квасах встиг зняти на відео, як вчителька початкових класів Віталія Олександрівна Р. схопила за волосся учня. Перед цим вона перевіряла помилки в зошиті хлопчика, а потім почала кричати, що він щось не дописав у вправі. Пізніше вона повернулася до дошки і знову почала кричати.

Як розповіли журналістам у Ясинянській ОТГ, відео інциденту батьки учнів 3-Б класу спочатку принесли директору цієї школи. Він відразу викликав педагогиню і попросив її написати пояснювальну. Вчителька пояснення писати не стала, а подала заяву на звільнення. Більше вона в школі не працює.

Реклама
Читайте також:
Скандальний інцидент у школі: поліція перевіряє інформацію

"У педагогині 23 роки стажу роботи в школі, вона має вищу освіту. До пенсії їй ще кілька років, але навряд чи вона вже знайде в нашому районі роботу за фахом. Звільнення для жителів нашої області – це серйозне покарання, тому що з роботою в нас і так не дуже добре", – пояснили у відділі освіти територіальної громади.

Реклама

Уже не перший інцидент

Але ось рідні постраждалої дитини звертатися в поліцію не захотіли й залишили заяву директору школи, що не мають ніяких претензій до навчального закладу. Хоча інші батьки однокласників хлопчика наполягали на зверненні до правоохоронних органів.

Мама однієї з учениць цієї школи на умовах анонімності зізналася, що батьки цієї дитини не надто благополучні і мало займаються з нею. Мабуть, вони просто не захотіли сваритися з керівництвом навчального закладу.

"Це вже інші батьки обурювалися, бо ця педагогиня часто дозволяє собі кричати на дітей, смикати їх. Це вже не перший випадок. Вона звикла так працювати, всі уроки в неї проходять на підвищених тонах, раптом що – вона відразу ж кричить, може смикнути за вухо, схопити за руку і трясти, штовхнути", – сказала жінка.

Реклама

У пресслужбі поліції Закарпатської області повідомили, що кримінальне провадження за цим фактом все-таки відкрили.

"Хоча батьки хлопчика в поліцію не зверталися, це відео було виявлено співробітниками поліції під час моніторингу. Тому відкрито провадження за ст. 126 КК України – побої і знущання. Всі учасники цього інциденту встановлені, зараз ведеться слідство", – сказала спікерка обласної поліції Анна Дан.

Вчительці, яка втратила роботу, загрожує також штраф у розмірі 850 гривень або виправні роботи на строк до одного року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно