Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Україні прогнозують різке зростання захворюваності на COVID-19

В Україні прогнозують різке зростання захворюваності на COVID-19

В Україні прогнозують різке зростання захворюваності на COVID-19

Скасування локдаунів і ослаблення карантину в Україні призведе до різкого зростання захворюваності на коронавірус. Таку думку висловив лікар-епідеміолог, засновник NEGIC, голова ГО "Інфекційний контроль в Україні" Андрій Александрін.

ВІДЕО ДНЯ

"Я б не поспішав із цим, тому що Україна довела, що ми не можемо дотримуватися карантинних заходів. Будь-які послаблення будуть призводити до різкого зростання захворюваності", – заявив він.

За оцінками епідеміолога, нині в Україні триває перша хвиля COVID-19, водночас спостерігається спад її третього піку. "Третій пік начебто знижується. Але я б не був таким оптимістичним", – зауважив Андрій Александрін.

Реклама
Читайте також:
У МОЗ очікують новий спалах COVID після Пасхи

Як пояснив медик, в умовах, коли карантинні обмеження масово не дотримуються, послаблювати їх недоцільно. "Ми бачимо, що низку регіонів України переводять у "жовті" або в "зелені" зони. І чомусь під час зростання захворюваності в Києві деякі чиновники анонсують перехід столиці в "жовту" зону", – сказав він.

Реклама

Як переконаний Александрін, щоб знизити захворюваність у країні, необхідно акцентувати на контролі за дотриманням обмежень і на особистому прикладі керівництва держави.

"Передусім я став би більш вимогливим не щодо населення, а до тих державних інституцій, які повинні контролювати поведінку людей у громадських місцях. Наприклад, Національна поліція, яка повинна регулювати правильність надягання масок або дотримання фізичної дистанції", – підкреслив він.

Лікар додав, що перші особи держави "своєю поведінкою показують недоцільність введення карантинів". "Коли люди дивляться і кажуть: "чому їм можна, а нам не можна" – ми будемо мати хаос", – констатував він.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно