Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дзвін Перемоги відкрили сьогодні в Ужгороді

Дзвін Перемоги відкрили сьогодні в Ужгороді
Меморіальний символ встановили на Пагорбі Слави до Дня пам’яті та примирення.
ВІДЕО ДНЯ

Меморіальний символ встановили на Пагорбі Слави до Дня пам’яті та примирення. Проєкт меморіальних символів ініціював Президент Володимир Зеленський.

Загалом в Україні планують встановити чотири дзвони: Дзвін Пам’яті в Луганській області і Дзвін Перемоги в Закарпатській області – вони мають символізувати початок і завершення звільнення території України у Другій світовій війні, а також Дзвін Миру в Донецьку Дзвін Єдності в Сімферополі, які ознаменують повернення Україні всіх її територій.

Реклама

У заходах до Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом взяли участь голова Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Полосков, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, в.о. Ужгородського міського голови, заступник міського голови Вадим Борець, заступник міського голови Василь Гомонай, керівники правоохоронних та силових структур, священнослужителі, представники ветеранських організацій, військові, волонтери.

Читайте також:
"Забутий" меморіал Першої світової війни на Торунському перевалі впорядкували громадські активісти
Реклама

Урочистості традиційно почали біля пам’ятника “Україна – визволителям” на українсько-словацькому кордоні, продовжили на площі Кирила і Мефодія біля пам’ятника „Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни” і завершили на Пагорбі Слави.

Присутні вшанували пам’ять загиблих, що полягли у боротьбі за визволення України та перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, поклали квіти і до могил загиблих в АТО на сході України закарпатців та до Вічного вогню

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно