Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Помер відомий мукачівець

Помер відомий мукачівець

На 76-му році пішов із життя багаторічний керівник Мукачівського драматичного театру (1979 – 2017 рр.), директор Міжнародного фестивалю етнічних театрів «Етно-Діа-Сфера», заслужений працівник культури України та Російської Федерації – Юрій Степанович Шутюк.

ВІДЕО ДНЯ

Хоча народився Юрій Шутюк 21 липня 1945 р. у місті Омськ (Росія), дідусь Юрія Степановича, по батьківській лінії, родом із села Верхнє Водяне, що на Рахівщині.
Юрій Степанович закінчив Уральський державний інститут мистецтва та Київський інститут культури, за фахом диригент і організатор, економіст культосвітньої роботи.

Помер відомий мукачівець – 01
Реклама

Трудову діяльність починав на культосвітній роботі в Тюмені та на Крайній Півночі. Після переїзду в Україну працював директором будинків культури в Запоріжжі та Мукачівського верстатобудівного заводу. Із 1975 року – директор Мукачівського міського будинку культури. У 1979 році Юрій Степанович Шутюк призначений директором Закарпатського обласного державного російського театру.

Читайте також:
Передчасно відійшов у вічність знаний на Закарпатті лікар
Реклама

Понад 35 років свого життя Юрій Степанович віддав Мукачівському театру, що було для нього головним змістом творчого буття. І на сьогоднішній день у Юрія Шутюка є найдовший стаж роботи серед усіх директорів театральних колективів України. Його знають і шанують у театральному світі колишнього Союзу, України, Росії та Карпатського Єврорегіону. Завдяки цьому Мукачівський театр завжди успішно гастролював і гастролює у всіх регіонах України, Білорусії, Румунії, Росії, країнах Балтії, Грузії, Угорщини, Словаччині, Молдові, а українські та зарубіжні театральні колективи із задоволенням приїжджають до Мукачева.

Юрій Степанович був високим інтелектуалом із бездоганним почуттям гумору, людина слова і справи, чудово грав на трубі та акордеоні, писав музику та пісні, в тому числі до вистав нашого Театру. Юрій Шутюк – автор ідеї та організатор Міжнародного фестивалю етнічних театрів «Етно-Діа-Сфера» (із 2000 р.) та Фестивалю «Зірковий листопад в Закарпатті» (із 2012 р.).

І на заслуженому відпочинку Юрій Степанович продовжував активно стежити за життям рідного театру і залишався діючим директором фестивалю «Етно-Діа-Сфера». Невтомна праця заслужениого працівника культури України та Російської Федерації Юрія Степановича Шутюка неодноразово відзначалась на загальнодержавному, республіканському та обласному рівнях.

Реклама

В останні роки Юрій Степанович проживав, разом із дружиною Марією Радієвною, у Будапешті, де мешкає з родиною донька Майя. Молодша донька Юрія Степановича – Крістіна Мочані, вже разом із його внучками, гідно продовжують театральну династію Шутюків, пов’язавши своє життя з театром. Син Юліан, також обрав для себе фах театрального режисера.

Інтернет-видання «PMG.ua» висловлює щирі співчуття рідним, близьким, колегам. Вічная пам’ять!

Нагадаємо, нещодавно від коронавірусу раптово померла викладачка УжНУ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно