Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Між Стриєм і Мукачевом планують прокласти платний автобан

Між Стриєм і Мукачевом планують прокласти платний автобан

20 травня Державне агентство автомобільних доріг України та турецька компанія ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» підписали Меморандум щодо підготовки пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства в рамках проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Стрий–Мукачево.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з Меморандумом, ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту.

Читайте також:
До відомого у Закарпатті курорту ремонтують дорогу
Реклама

«Один із напрямів, які ми зараз активно розвиваємо – це державно-приватне партнерство в дорожній галузі. Це вже другий подібний меморандум щодо залучення приватних інвесторів, який підписав Укравтодор цього року. Перший був підписаний із компанією «Автомагістраль-Південь» і стосувався розробки ТЕО для маршруту Краковець–Броди–Рівне. Тепер ми плануємо ще один концесійний проєкт для маршруту Стрий–Мукачево з компанією ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», яка зарекомендувала себе як надійний підрядник Укравтодору в низці проєктів», – заявив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Автобан буде проходити територіями Львівської та Закарпатської областей і слугуватиме альтернативою ділянці М-06 Київ–Чоп. У 2021 році планують розробити проєктно-кошторисну документацію. Розробка техніко-економічного обґрунтування дозволить спроєктувати оптимальний маршрут, а також реалізувати проєкт з максимальним економічним ефектом для держави.

Реклама

Після розробки ТЕО стане можливим проведення тендерних процедур та початок будівництва.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно