Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Старовинний Хрест-Розп’яття, який вилучили митники, передадуть до музею

Старовинний Хрест-Розп’яття, який вилучили митники, передадуть до музею

Старовинний Хрест-Розп’яття, який вилучили митники, передадуть до музею

Закарпатська митниця Держмитслужби передає до Донецького обласного краєзнавчого музею, що в м. Краматорськ, Хрест-Розп’яття, який іноземець намагався вивезти з України, приховавши від митного контролю.

ВІДЕО ДНЯ

Подія сталася ще три роки тому на митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні. Під час проведення поглибленого митного огляду у громадянина Італії було виявлено не заявлені при усному опитуванні та не вказані у митній декларації старовинні предмети, середяких Хрест-Розп’яття кіотний.

Старовинний Хрест-Розп’яття, який вилучили митники, передадуть до музею – 01
Реклама

Митники відразу ж задокументували порушення митних правил відносно італійця, який вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобтоу спосіб, що утруднює виявлення таких товарів, чим порушив митні правила,передбачені ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Читайте також:
Митники виявили у водія дорогі речі, які той намагався ввезти в Україну
Реклама

Хрест-Розп’яття датований першою половиною ХХ-го століття, виготовлений у Росії (мідний сплав, литво, розмір 16,4х10,6 см). Хрест – православний із зображенням розіп’ятого Христа на тлі єрусалимських мурів, на горі Голгофі з черепом Адама. У верхній частині зображення Спаса Нерукотворного, двох Янголів, на кінцях середньої поперечини – сонця та луни; списа та тростини, з лівого боку пристоячих: Богоматір та Марію Магдалину, зправого – Івана Богослова та Лонгіна.

Згідно рішення Ужгородською міськрайонного суду Закарпатської області громадянина Італії визнано винним у порушенні митних правил, накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 100% вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цихтоварів.

А згідно з наказом Міністерства культурита інформаційної політики України «Про передачу вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, для постійного зберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів» Закарпатська митниця Держмитслужби передає конфіскований хрест до Донецького обласного краєзнавчого музею (м. Краматорськ).

Реклама

Нагадаємо, митники розповіли про пригоди молодої жительки Мукачівщини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно