Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні з’явиться Президентський університет

В Україні з’явиться Президентський університет

Президент Володимир Зеленський анонсував створення Президентського університету в Україні — закладу вищої освіти, який готуватиме "людей майбутнього", і підписав відповідний указ про його створення. Про це Зеленський заявив під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Освіта і наука" 31 травня.

ВІДЕО ДНЯ

Глава держави пообіцяв, що цей університет "збере в одному місці найкращих викладачів і навчатиме спеціалістів, які зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту держави у дуже важливих, найпріоритетніших та найактуальніших напрямках".

"Для цього університет готуватиме спеціалістів з інформаційної та кібербезпеки, спеціалістів штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних та біотехнологій", — розповів Зеленський.

Реклама
Читайте також:
Один із навчальних закладів Мукачева став найкращим в області за результатами ЗНО

Як повідомляє "Суспільне", в університеті безкоштовно навчатимуться "найкращі учні з усієї України", а потім вони працюватимуть і реалізовуватимуться також в Україні "на благо держави та на захист кожного українця". Після цих слів Зеленський продемонстрував ролик-анонс університету, де йшлося, що принцип роботи вищого закладу освіти базуватиметься на особистому, професійному та стратегічному розвитку. У відео йдеться, що в університеті буде багато "практики та прикладних знань".

Реклама

Зеленський ще раз додав, що університет готуватиме людей, які працюватимуть на державу. Він не пояснив, як держава змушуватиме випускників працювати саме в Україні та де розташовуватиметься заклад, однак пообіцяв, що деталі пояснять інші спікери форуму. Після цього президент підписав указ про створення Президентського університету.

Згодом міністр освіти і науки Сергій Шкарлет уточнив, що університет мають запустити 1 жовтня 2023 року. Пізніше на пресконференції Шкарлет розповів журналістам, що університет розташовуватиметься у Києві на ВДНГ, матиме площу 16 гектарів і держава витрачатиме 6,7 мільярдів гривень на 3 роки лише на навчання студентів. Заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук додав, що у парламенті готується законопроєкт щодо президентського університету.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що окремий кластер в університеті президента буде присвячений біотехнологіям — біологічні загрози, хронічні, неінфекційні захворювання, старіння населення, величезна кількість збудників, які викликають захворювання як у людей, так і у тварин.

Реклама

"Медицина не може бути самостійною, вона нога в ногу йде з інженерією, Це загрози до яких ми повинні готуватися. До них ми можемо готуватися, коли ми поєднаємо біотехнології та поєднаємо предмети нашої науки про здоров’я", — сказав він.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно