Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прикордонники розповіли про нічний випадок

Прикордонники розповіли про нічний випадок

Сьогодні вночі, 4 червня, митники спільно з прикордонниками виявили два тайники із прихованими понад 13 тис пачок сигарет у мікроавтобусі «RENAULT MASTER”, які 40-річний житель Закарпаття намагався незаконно перевезти через українсько-угорський кордон на митному посту «Тиса» та й ще «зеленим коридором».

ВІДЕО ДНЯ

У боксі поглибленого огляду інспектори-пошуківці застосували спеціальні технічні засоби і знайшли 2 тайники, виготовлені кустарним способом, один – у подвійному дні багажного відсіку мікроавтобуса, інший тайник – у салоні, – повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

Приховані від митного контролю сигарети з фільтром, без акцизних марок України з маркуванням на пачках (FOR DUTY FREE ONLY) різних торгівельних марок: «COMPLIMENT» «BLUE super slims.3», «Compliment violet super slims.5», «Compliment amber super slims.1», Lifa Strawberry super slim», Lifa Menthol super slim».

Реклама
Читайте також:
Забігли на приватне обійстя: прикордонники розповіли про нічні пригоди

Митники розповідають, що застосувавши викрутку, ліхтарик, оглядове дзеркало та набору інструментів, виявили тютюнові вироби у двох спеціально виготовлених тайниках. Один тайник знаходився у спеціально виготовленому кустарним способом подвійному дні  багажного відсіку автомобіля. Доступ до порожнини став можливим після відгвинчування плити ОСБ з підлоги багажного відсіку та демонтажу сталевої пластини розміром 76х82 см, що прикривала отвір до тайника розміром 173х169см та глибиною 12 см шляхом відгвинчування 20 болтів, що кріпили пластину до спеціально виготовленого металевого каркасу. Другий тайник знаходився у спеціально виготовленому кустарним способом подвійному дні салону автомобіля. Доступ до порожнини став можливим після демонтажу двох рядів сидінь, підняття плити ОСБ з підлоги та демонтажу сталевої пластини розміром 75х90см, що прикривала пустотілий тайник розміром 178х190см та глибиною 26 см шляхом відгвинчування 22 болтів, що кріпили пластину до спеціально виготовленого металевого каркасу.

Реклама

Закарпатець не визнав приховані сигарети своєю власністю, сказавши, що автомобіль йому не належить, взяв його в оренду для перевезення через кордон осіб. Про те, що в мікроавтобусі є тайники з сигаретами, не знав.

Відтак, митники задокументували порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Вартість вилучених 13650 пачок сигарет визначить спеціаліст-експерт, а от мікроавтобус «RENAULT MASTER», оцінений у 418 тис грн, також вилучено до рішення суду.

Дана стаття митного законодавства передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з їх конфіскацією, а також транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами, що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно