Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Бійців АТО очікують проблеми з отриманням зарплати

Бійців АТО очікують проблеми з отриманням зарплати
Сім’ї бійців АТО з початку жовтня залишаться без грошей через новий наказ міністра оборони України Валерія Гелетея. Згідно з терміновим наказом Міноборони, обов’язковим до виконання всіма частинами...

Сім’ї бійців АТО з початку жовтня залишаться без грошей через новий наказ міністра оборони України Валерія Гелетея. Згідно з терміновим наказом Міноборони, обов’язковим до виконання всіма частинами та командирами частин у зоні АТО, до 1 жовтня всі військові повинні відмовитися від отримання грошового забезпечення на банківські картки та отримувати зарплату або готівкою, або на картки обраних МО банків, серед яких дивом врятований від банкрутства «Укргазбанк».

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє УНІАН, командири частин і батальйонів АТО отримали такий «документ» з підписом міністра 23 вересня.

Зрозуміло, що такий документ викликав безліч запитань та обурення на фронті. Для тих частин, що базуються біля невеликих містечок або просто в полі, знайти банкомат того ж «Укргазбанку» буде дуже складно. Неочікувана «турбота» міністра про зарплати солдатів створить величезні проблеми з передачею грошей додому.

Реклама

Зі слів бійців АТО, більшість солдатів оформляли зарплатні картки, щоб прогодувати свої сім’ї. У зоні бойових дій отримати готівку складно, та й витрачати зарплату на фронті особливо нема як. А можливість віддати свою картку рідним, щоб вони могли вільно знімати гроші, дозволяла сім’ям військових триматися на плаву.

Напевно, голова оборонного відомства вірить, що після підписання «перемир’я» бійцям зони АТО просто більше нічим зайнятися, окрім як заповнювати договори на держ. картки, шукати «в полі» відділення держбанків для отримання карток або чекати на приїзд «начальства» з мішком готівки.

Реклама

Якщо солдат не встигне заповнити всі заяви та знайти, де отримати картку «Укргазбанку», то він змушений буде отримувати зарплату готівкою. А потім шукати способи передачі готівки додому. Перевезення цінностей у воєнний час – великий ризик. Грошові втрати під час доставки зарплати обов’язково будуть, і не маленькі.

З початком осені в мокрих і змерзлих бійців АТО є значно важливіші завдання, ніж «карткові» ігри Гелетея. Сьогодні реальним забезпеченням бійців усім необхідним займається не командування, а невтомна група волонтерів. А для Міноборони прості солдати залишаються просто кріпаками, права яких у зоні АТО нікому не потрібні.

Адже навіть для міністра Гелетея не таємниця, що Закон України «Про заробітну плату» (ст. 24 та ст. 25) однозначно дає кожному працівникові право самостійно вибирати спосіб отримання зарплати та забороняє будь-кому заважати працівникові розпоряджатися зарплатою. Як говорять солдати, такого свавілля не було навіть за часів Януковича.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно