Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні померла знана на Закарпатті людина

Сьогодні померла знана на Закарпатті людина
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 6 липня, відійшов у вічність на 84-му році життя старійшина Мукачівського драматичного театру, лауреат Закарпатської обласної театральної премії імені братів Шерегіїв, майстер сцени – Віктор Павлович Добряк.

Віктор Павлович народився 7 грудня 1937 року у селі Довіник, Полтавської області (нині Сумська область). Після закінчення Харківського театрального інституту Віктор Добряк був запрошений працювати в Закарпатський обласний музично-драматичний театр. Мукачівський театр у ті часи переживав непростий період – йшла чергова реорганізація театральної галузі.

Реклама
Сьогодні померла знана на Закарпатті людина – 04

Мукачівський драматичний театр в ті часи, як самостійна одиниця, перестав існувати і увійшов до складу Закарпатського обласного музично-драматичного театру в Ужгороді, а у Мукачеві продовжила працювати, як філія обласного театру, російськомовна частина акторського складу. Саме в Мукачеві і почав свою акторську діяльність Віктор Добряк і безперервно пропрацював у ньому до останніх днів свого життя.

Реклама
Читайте також:
Помер відомий на Закарпатті лікар, громадський і культурний діяч

Із 1965 року Віктором Павловичем у цьому театрі створено понад двохсот різнопланових образів у виставах для дітей та дорослих, серед яких ролі у виставах класиків світової драматургії та сучасних авторів. У 2012 році Віктор Добряк став лауреатом обласної театральної премії імені братів Шерегіїв у номінації "Краща чоловіча роль" за роль Генерала у виставі "Все только начинается " за п’єсою Р. Галушко.

До останніх днів Віктор Павлович був зайнятий у діючих виставах дорослого та дитячого репертуару театру. Окрім того, Віктор Павлович став добровільним архіваріусом театру, завдяки якому збережені історичні фото, афіші, статистика творчості режисерів, акторів та гастрольної діяльності театру.

Реклама
Сьогодні померла знана на Закарпатті людина – 05

"Ще кілька днів тому, на урочистостях у театральному колективі, з приводу відзначення творчості Сірануш Матл мистецькою премією імені Олександра Духновича, Віктор Павлович особисто привітав лауреатку поетичним поздоровленням. А сьогодні його вже не має серед нас... Вічна пам’ять!", – зазначили у Мукачівському драматичному театрі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно