Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зеленський відповів на петицію про кримінал за "примусову вакцинацію"

Зеленський відповів на петицію про кримінал за "примусову вакцинацію"

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про запровадження кримінальної відповідальності за "примусову вакцинацію". За словами Зеленського, він звернувся до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука і прем’єра Дениса Шмигаля з проханням організувати опрацювання викладених у петиції пропозицій. Відповідь опубліковано на сайті президента.

ВІДЕО ДНЯ

Петиція з вимогою "терміново ввести кримінальну відповідальність" у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до п’яти років за "примусову вакцинацію" була розміщена на сайті президента 12 серпня 2021-го. Автор закликав прирівняти до поняття "примусова вакцинація" загрози звільненням і недопуск до роботи невакцинованих співробітників. Він також закликав дати громадянам право самим вирішувати, чи потрібно їм щеплюватись. Петиція набрала понад 25 000 підписів, необхідних для розгляду президентом.

Читайте також:
В Україні закриють майже всі школи на карантин, дітей відправляють на канікули
Реклама

У своїй відповіді Зеленський заявив, що звернувся до спікера Ради і прем’єра з проханням організувати обробку викладених у петиції пропозицій і проінформувати про результати.

Зеленський зазначив, що в трудовому законодавстві встановлено гарантії захисту прав працівників від неправомірних дій роботодавців. Передбачено кримінальну відповідальність за незаконне звільнення з особистих мотивів, а також за інше грубе порушення трудового законодавства.

Реклама

Водночас, посилаючись на Конституцію, Зеленський повідомив, що громадяни зобов’язані піклуватися про своє здоров’я і "не шкодити здоров’ю інших", а в передбачених законодавством випадках українці мусять проходити профілактичні медогляди і робити щеплення.

Він зауважив, що для запобігання поширенню інфекційних захворювань обов’язковим профілактичним щепленням підлягають працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження і поширення інфекційних хвороб.

Крім того, законодавство передбачає, що у разі загрози виникнення особливо небезпечної інфекційної хвороби або масового поширення на відповідних територіях та об’єктах може проводитися обов’язкова вакцинація за епідемічними показаннями.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно