Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Словацькі депутати спаплюжили український прапор: реакція посольства

Словацькі депутати спаплюжили український прапор: реакція посольства

Посольство України у Братиславі засудило інцидент у парламенті Словаччини, під час якого депутат від ультраправої партії Андрей Медвецький вилив на прапор України воду. Про це йдеться у повідомленні посольства у Twitter.

ВІДЕО ДНЯ

"Сьогодні в Києві Іван Корчок (глава МЗС Словаччини) підтвердив тверду незмінну позицію Словаччини в підтримці України! Маємо підтримку й у Національній раді Словаччини! Негідне поводження з прапором України з боку депутатів Марека Котлеби, Андрея Медвецького не може її похитнути! Засуджуємо й вимагаємо вибачень!" – йдеться у повідомленні посольства.

Нагадаємо, напередодні депутати від проросійських партій SMER та "Народної партії Наша Словаччина" постійно зривали засідання парламенту і не давали виступати представникам провладних партій та влади.

Реклама
Читайте також:
У парламенті Словаччини депутати спаплюжили прапор України: обурливе відео

Депутати від ультраправої партії "Народна партія Наша Словаччина" Петер Крупа та Андрей Медвецький заблокували трибуну і розтягнули перед мікрофоном прапор Словаччини.

Реклама

Натомість представники партії "Свобода та Солідарність" (SaS) Яна Циганікова та Мирослав Жияк розтягнули перед трибуною прапор України. Після цього депутат Медвецький взяв пляшку води і почав обливати прапор України, а потім і депутатів, які його тримали. Спікер змушений був оголосити перерву у засіданні.

Зазначимо, що це не перший обурливий інцидент, пов’язаний із країною-сусідкою. Раніше словацький прем’єр невдало пожартував про Закарпаття. Розгорівся міжнародний скандал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно