Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорщина заявила, що не відмовиться від енергетичних угод з Росією

Угорщина заявила, що не відмовиться від енергетичних угод з Росією

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт дотримується своєї угоди про імпорт російського газу і не планує скасовувати розширення своєї атомної електростанції "Пакш" на суму 12,5 млрд євро у партнерстві з російським "Росатомом".

ВІДЕО ДНЯ

Угорська опозиційна коаліція, яка протистоятиме партії прем’єр-міністра Віктора Орбана на парламентських виборах через місяць, закликала його уряд відмовитися від ядерної оборудки, укладеної з "Росатомом" без проведення тендеру у 2014 році.

Будапешт хоче розширити електростанцію потужністю 2 гігават, на яку припадає близько половини виробництва електроенергії в Угорщині, за рахунок двох реакторів російського виробництва.

Реклама
Читайте також:
"Щоб ми не втягувалися в цю війну", – очільник МЗС Угорщини зробив заяву

"Дивно, що є ліві політики, які закликають зупинити будівництво АЕС. Якщо атомна станція не буде побудована, нам доведеться зіткнутися з різким збільшенням вартості енергії. Ми не можемо дозволити угорському народу розплачуватись за війну, що вирує на кордоні", – заявив Сійярто на пресконференції.

Реклама

Сійярто також заявив, що Угорщина не може припинити імпорт газу з Росії, з якою минулого року вона підписала нову довгострокову угоду про імпорт 4,5 млрд кубометрів природного газу на рік маршрутами, що оминають Україну.

"Оскільки ми робимо все можливе для збереження європейської єдності, ми також робимо все можливе для того, щоб угорці не заплатили ціну за цю війну", – сказав Сійярто.

Він сказав, що закриття угорського підрозділу російського "Сбербанку" стало прикладом того, що європейські санкції також вдарили по угорській економіці.

Реклама

Нагадаємо, ЄС відключив сім російських банків від SWIFT.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно