Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Володимир Зеленський виступив з потужною промовою до американського Конгресу: про що говорив

Володимир Зеленський виступив з потужною промовою до американського Конгресу: про що говорив

Володимир Зеленський виступив з потужною промовою до американського Конгресу: про що говорив
Виступ Володимира Зеленського до американських конгресменів – основні тези із виступу президента України.

Президент України Володимир Зеленський виступив з потужною промовою до американського Конгресу, відзначивши мужність і хоробрість українців у боротьбі за державність та майбутнє. Це перший президент у світі, який виступив перед двома палатами Конгресу під час війни з часів британського лідера Вінстона Черчіля.

ВІДЕО ДНЯ

"Я маю честь вітати вас від імені Українського народу, хоробрих і свободолюбивих людей, які 8 років протистоять агресії Росії, які віддають найкращих синів і дочок, щоб зупинити повномасштабне російське вторгнення. Зараз вирішується доля нашої держави. Доля нашого народу. Вирішується, чи будуть українці вільними. Чи збережуть свою демократію", – сказав Зеленський.

Читайте також:
Зеленський підписав указ про загальнонаціональну хвилину мовчання
Реклама

Президент зазначив, що Росія атакувала не просто українську землю і міста, а пішла у жорстокий наступ проти базових українських цінностей.

"Це – терор, якого Європа не бачила. Не бачила вже 80 років! І ми просимо про відповідь. Про відповідь від світу. Про відповідь на терор. Хіба це завелике прохання? Створити над Україною безпольотну зону – це врятувати людей. Гуманітарну безпольотну зону. Умови, за яких Росія вже не зможе щодня і щоночі тероризувати наші мирні міста", – звернувся до Конгресу Зеленський.

Реклама

Він зауважив, якщо це прохання неможливо виконати, то є альтернатива – надати Україні системи ППО С-300 та інші подібні системи.

Також президент Володимир Зеленський подякував від усієї України Сполученим Штатам за надзвичайно вагому підтримку, за надану зброю і амуніцію, за навчання і фінансову допомогу, за економічний тиск на агресора та закликав до більших санкцій Росії.

"Пропонуємо створити обʼєднання – U-24. United for peace. Союз відповідальних держав, які мають силу і совість, щоб зупиняти конфлікти. Негайно. За 24 години надавати усю необхідну допомогу. Якщо треба – то зброю. Якщо треба – то санкції. Гуманітарну підтримку. Політичну підтримку. Фінанси. Усе, що необхідно, щоб зберегти мир. Щоб зберегти життя", – сказав Володимир Зеленський.

Реклама

На завершення український лідер показав конгресменам відео-доказ того, що зробили в Україні російські окупанти.

Після промови зал Конгресу США аплодував Володимиру Зеленському стоячи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно