Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Парламент Канади підтримав безвіз для українців

Парламент Канади підтримав безвіз для українців

Федеральний парламент Канади підтримав негайне скасування візового режиму з Україною. За це проголосували більшість депутатів, повідомляє Укрінформ.

ВІДЕО ДНЯ

Депутати голосували за звіт Постійного комітету парламенту Канади, члени якого раніше підтримали запровадження безвізового режиму з Україною.

Читайте також:
Опубліковано важливу інформацію про роботу для українських біженців в Європі
Реклама

"Ми закликаємо уряд Канади… запровадити безвізовий режим подорожей з України до Канади, в тому числі швидко видаючи електронний дозвіл на подорожі", – йдеться в ухваленому звіті.

Депутати також рекомендують урядові "збільшити кількість персоналу, аби затримки у прийомі мігрантів не стали ще довшими через чинну гуманітарну кризу".

Реклама

Окрім цього, в ухваленому документі уряд закликають "підтримати українців та інших жителів країни, які постраждали від конфлікту". "Ми засуджуємо неспровокований напад на Україну, наказ на який віддав президент Росії Володимир Путін, відверто порушуючи міжнародне право", – наголошується у звіті.

Зазначимо, що рішення про візовий режим належить до компетенції уряду, однак законодавці можуть висловити політичну підтримку та звернутися до виконавчої влади із запитом на розгляд певного питання.

Наразі у Канаді діє спрощений режим подорожей для громадян України, однак вони повинні отримати візу перш ніж вирушати до цієї країни.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно