Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Офісі президента кажуть, що зустріч Зеленського й путіна – не на часі

В Офісі президента кажуть, що зустріч Зеленського й путіна – не на часі

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що президент України Володимир Зеленський та президент росії володимир путін зустрінуться згодом, але зараз їхні переговори "не на часі". 

ВІДЕО ДНЯ

"Я не бачу, що сьогодні це можна зробити буквально завтра чи післязавтра, як про це каже Туреччина... На жаль, нам треба трішки почекати.

Переговори двох президентів саме сьогодні все ж таки не на часі. Трішки пізніше, певно, вони будуть. Але ми хочемо, щоб позиції України на цих переговорах були дуже і дуже потужними.

Реклама
Читайте також:
Туреччина сподівається на зустріч Зеленського і путіна найближчими днями

У нас просто президент вольовий: тобто він хоче приїхати на переговори і поводити себе так, як він має себе поводити, – як лідер дійсно глобального плану. І він має мати дуже потужну юридичну позицію. Ми маємо її підготувати", – пояснив Подоляк.

Реклама

Він також сказав, що "переговорний процес іде більш повільно", тому що після Стамбульського комюніке стало відомо про воєнні злочини росії в українських містах, а також через прагнення росіян зміцнити свої позиції.

"У російської федерації – хто б що не говорив – ще достатньо ресурсів, щоб проводити активні бойові дії на сході країни. І вони хочуть отримати певні тактичні перемоги для того, щоб показати, що воювати вони вміють, щоб їх продовжували боятись", – сказав радник Андрія Єрмака.

"Поки що я не бачу підстав для очної зустрічі", – додав Подоляк. За його словами, договір України та росії "буде прописувати логіку виходу з війни: припинення вогню на всій території України, відвід військ російських з території України, обмін полоненими".

Реклама

"Тобто там мають бути усі пункти, як країни виходять з війни", – додав Подоляк. 

Він пояснив, що "вже не буде якогось "договору про дружбу і мир", але нам треба зафіксувати позиції, які будуть для росії червоними лініями, щоб на територію України жодного разу ця країна більш зайти не змогла".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно