Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В МЗС України відповіли на заяви Орбана про війну

В МЗС України відповіли на заяви Орбана про війну

У Міністерстві закордонних справ України відповіли контраргументами на заяви прем’єр-міністра Угорщини про нібито неефективність санкцій ЄС проти росії і його заклики залишатися осторонь агресивної війни рф проти України.

ВІДЕО ДНЯ

Коментар-відповідь Віктору Орбану опублікував речник МЗС Олег Ніколенко. Він зауважив, що заяви угорського прем’єра про неефективність санкцій лунають на наступний день після візиту глави МЗС Угорщини до москви, де він просив про більші об’єми постачання російського газу. 

"Санкції не похитнули росію" – класичний приклад російської пропаганди. Санкції ефективні, вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України. Надання Україні зброї рятує життя українців. Якби санкції і зброя були неефективні, в кремлі не задіювали би шалені ресурси задля їхньої дискредитації, не намагалися би їх зупинити", – наголосив Олег Ніколенко.

Реклама
Читайте також:
Угорщина заявила, що не змінила свою позицію щодо транспортування зброї

Він зазначив, що економічні проблеми у Європі почалися не через санкції, а через те, що росія використовує свій вплив на ринку енергоресурсів як інструмент гібридної війни.

Реклама

"рф завдає ударів по Україні крилатими ракетами, а по Європі – захмарними цінами на газ. Це все – елементи одного російського плану, який має на меті підірвати мир та добробут в європейських країнах. Заплющуючи очі на злочини росії в Україні, мир в Європі не відновити. путін не зупиниться, допоки не зруйнує європейський порядок, заснований на демократичних цінностях. Марно сподіватися, що поступки або задобрювання спонукатимуть кремль вгамувати свої агресивні апетити. Без миру та стабільності в Україні не буде миру та стабільністі ні в Угорщині, ні в Європі загалом", – підкреслив Олег Ніколенко.

Речник зазначив, що стратегія Європи має базуватися на спільних рішучих діях та єдності, щоб зупинити війну та притягнути росію до відповідальності за її злочини, та подякував партнерам у ЄС з рішучу позицію. 

"Разом ми обов‘язково переможемо росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, що російська армія має "асиметричну перевагу", – зазначив Олег Ніколенко. 

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно