Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Глава МЗС Угорщини цього тижня відвідає москву

Глава МЗС Угорщини цього тижня відвідає москву

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що цього тижня здійснить візит до москви, попри війну рф проти України.  

ВІДЕО ДНЯ

Як пишуть угорські ЗМІ, про це він сказав на спільному брифінгу зі словенським міністром економічного розвитку у Будапешті. 

"Цього тижня я поїду до москви говорити у тому числі про важливість миру, сказати, що угорці хочуть миру і якнайшвидше. А також я їду для того, щоб гарантувати, що Угорщина не буде мати проблем з постачанням енергоносіїв. Я їду для відповідних обговорень із "Газпромом", з "Росатомом" та іншими посадовцями…, щоб енергопостачання для Угорщини було в порядку не лише протягом зими, а й у наступні місяці", – сказав Петер Сійярто.

Реклама
Читайте також:
Угорщина домовилась з росією про постачання додаткового газу

Він заявив, що усі, хто критикує його за це, "не хочуть миру". 

Реклама

"Думаю, будь-хто з хоч мінімальним здоровим глуздом може бачити, що ескалація рухається у дуже небезпечному напрямку і посилюється. Ми зараз у передостанньому моменті, коли хід подій ще можна змінити. І будь-хто, хто здатен на якийсь здоровий глузд, розуміє, що якщо це продовжиться – це буде величезна проблема. Тож замість зусиль для ескалації і войовничої риторики зараз, на мою думку, для Європи час зосередити усі зусилля на досягненні миру", – заявив глава МЗС Угорщини.

Сійярто також повторив позицію Будапешта, що Угорщина категорично проти будь-яких санкцій проти росії, що стосуватимуться природного газу чи ядерної енергетики.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно